„Nu fac o nuntă din ce s-a întâmplat!” Mihai Stoichiță a vorbit după ce România s-a calificat la EURO 2024 

EURO 2024 MIhai Stoichita Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 01:02
Data actualizarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 01:04

România s-a calificat la Campionatul European din 2024 după ce s-a impus în meciul cu Israel din a noua rundă a preliminariilor. 

George Pușcaș și Ianis Hagi au marcat pentru tricolori sâmbătă seară, în timp ce singurul gol al israelienilor a fost marcat de Zahavi. Astfel, România și-a asigurat calificarea la Campionatul European din 2024, care se va desfășura în Germania, și are șanse să încheie grupa ca lider, dacă nu pierde cu Elveția. 

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a vorbit la finalul meciului despre calificarea importantă obținută. 

Mihai Stoichiță: „Sper să nu mai ajungem în situația de a-și pune lumea problema dacă ne calificăm sau nu!”

Oficialul FRF a rămas realist după meciul cu Israel și a declarat că drumul către o națională mai puternică este unul lung. 

„Nu cred că trebuie să discutăm acum despre decizia de a-l numi pe Iordănescu la echipa naţională. Trebuie să discutăm despre echipa naţională. E neînvinsă şi dintr-o echipă care acum două luni de zile nu avea nicio şansă de calificare a ajuns să se bată miercuri, la Bucureşti, pentru locul 1.

Nu fac o nuntă din ce s-a întâmplat, dar poate să fie o locomotivă pentru fotbalul românesc. A fost o seară cu foarte multe emoţii. Am început prost, nu mă refer la golul lor, se întâmplă, dar au fost câteva faze în care nesiguranţa şi emoţia ne-au copleşit. După, ne-am revenit, am avut foarte multe acţiuni de atac şi foarte multe ocazii de gol.

Trebuie să fim realişti, avem un drum lung până vom ajunge să avem o continuitate şi sper să nu mai ajungem în situaţia să îşi pună lumea problema dacă ne calificăm sau nu la un turneu major în perioada următoare.

Trebuie să felicităm staff-ul, cu Iordănescu în frunte. Aşa e la fotbal, când nu joci bine te critică toată lumea. Să mergem mai departe, asta îmi doresc”, a declarat Mihai Stoichiță la Prima Sport. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!