„Mi s-a părut deplasat ce a cerut Boloni!” Posibilul refuz pentru FRF, analizat de cel mai selecționat jucător 

Dorinel Munteanu a vorbit la Ora Exactă în Sport despre situația echipei naționale. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 11:38
Data actualizarii: Joi 13 Ianuarie 2022, 12:10

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță sunt pe punctul să primească al patrulea refuz. După ce contractul lui Mirel Rădoi cu echipa națională a expirat pe 30 noiembrie, oficialii FRF i-au abordat pe Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu și Ladislau Boloni, dar fără succes. 

Inclusiv cel din urmă nu este convins să accepte propunera lui Răzvan Burleanu. Cele două părți nu cad de acord cu privire la contract, Boloni cerând un angajament pe 4 ani pe care FRF nu vrea să-l onoreze.

Privind această situație din exterior, Dorinel Munteanu este de părere că fotbalul românesc este într-o continuă cădere, din moment de Boloni, care este liber de contract, nu dorește să fie selecționer. 

Cu toate acestea, cel mai selecționat jucător din istoria României consideră că Adrian Mutu, favoritul lui Răzvan Burleanu, nu este potrvit pentru prima reprezentativă.

Dorinel Munteanu: „Adi Mutu va fi pus la echipa națională de nevoie”

„Este al patrulea refuz. E clar să s-a întâmplat ceva în acele negocieri. Nu știu care e situația. Eu eram convins că Boloni va semna și va fi antrenorul echipei naționale, dar se pare că avem o singură variantă. Să mergem pe antrenorii tineri, care au antrenat la U21.

Este greu să se schimbe ceva. Cum îl știu pe Boloni este un om care-și creează foarte bine contractul. Este o situație delicată pentru fotbalul românesc, dacă și Boloni care era liber nu a acceptat echipa națională. 

Am avut antrenori care și-au dorit să lucreze, mă refer la Contra și Mirel, dar au plecat. Trebuie să aibă un contract care să asigure calificarea. Mi s-a părut puțin deplasat la Boloni să ceară 4 ani de contract. Noi trebuie să calificăm echipa națională la primul turneul final. Nu putem să vorbim de un proiect mediu-lung la echipa națională. Ar fi o idioțenie. 

Dacă un antrenor se înhamă să preia echipa națională, că nu vorbim de o echipă de club, ar trebui să-și asume riscurile. Grupa pe care o avem nu o văd infernală, să fim serioși. Știm foarte bine cu toții că la ultimele calificări s-a vorbit numai despre filosofia antrenorului, nu despre ce trebuie să joace echipa națională. 

Jucătorii vin și pleacă. Nu sunt constanți. Nu avem o stabilitate la nivelul jucătorilor să zici că îi crești pe ăștia și te duci undeva sus. Ei dispar într-un an. 

Federația trebuie să ia un antrenor care în doi ani să spună că o să califice echipa. Serbia a luat un antrenor care a adus disciplină la echipă, a calificat, iar apoi a plecat. Așa ne trebuie și nouă acum. Mirel și Contra nu sunt antrenori răi, dar îți trebuie experiență, să ai altă viziune despre fotbal. 

Adi Mutu, la fel, este un antrenor de perspectivă, dar nu are experiență. Va fi pus la echipa națională de nevoie. Am zis și înainte, în staff trebuie să fie și oameni care au și puțină experiență, să-l tragă de mână, că nu putem să jucăm ca Barcelona sau Bayern Munchen”, a declarat Dorinel Munteanu la Ora Exactă în Sport. 

Modifică setările cookies