Nationala

„Domnul Boloni și-a dorit să vină la echipa națională!” Burleanu a dezvăluit de ce au picat negocierile cu antrenorul

Președintele Federației Române de Fotbal a mărturisit de ce Ladislau Boloni nu a mai preluat echipa națională.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 17:40
Data actualizarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 17:47

După două luni de căutări, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au găsit un nou selecționer. Oficialii FRF l-au convins pe Edi Iordănescu să preia echipa națională, după ce negocierile cu Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu și Ladislau Boloni s-au împotmolit. 

Cel din urmă antrenor chiar a venit la București să negocieze cu șefii Federației Române de Fotbal, însă după mai bine de două săptămâni de tratative, fără a ajunge la un consens, Răzvan Burleanu s-a orientat către Edi Iordănescu, iar acesta a fost prezentat oficial marți, 25 ianuarie.

La conferința de presă, președintele FRF-ului a mărturisit că Ladislau Boloni dorea să preia echipa națională, doar că nu a acceptat obiectivul intermediar, acela a termina pe primele două locuri în Liga Națiunilor. De asemenea, cele două părți nu avut idei diferite cu privire la staff-ul tehnic și clauza de reziliere.

Burleanu: „Nu au fost elemente financiare care să fi condus la imposibilitatea unui acord”

„Domnul Boloni și-a dorit să preia mandatul de selecționer. Totodată, nu au fost elemente financiare care să fi condus la imposibilitatea unui acord. Au fost trei elemente: introducerea unui obiectiv intermediar, stabiltiatea staff-ului tehnic și clauza de reziliere.

Numai prin Liga Națiunilor putem ajunge în primele 16 națiuni ale fotbalului. Când vorbim despre staff-ul tehnic, era vorba să continuăm cu același staff și după campania de calificare de la EURO. Iar legat de al treilea subiect, am dorit să nu mai repetăm aceeași greșeală ca în precedentul mandat. 

Toți antrenorii au avut același contract în față. Considerăm că este normal că avem o clauză de reziliere. Este aceeași de ambele părți”, a declarat Răzvan Burleanu la conferința de presă. 

Modifică setările cookies