edi iordanescu FRF Mirko Pigliacelli portar nationala Universitatea Craiova Nationala

VIDEO Variantă pentru Edi Iordănescu! Portarul străin care anunță că e gata să joace pentru România 

După Mario Camora, naționala de seniori a României poate apela la încă un jucător străin din Liga 1, care e gata să devină cetățean român cu acte în regulă.
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Martie 2022, 17:28
Data actualizarii: Marti 15 Martie 2022, 17:38

Mirko Pigliacelli, portarul italian de la Universitatea Craiova, anunță că a făcut deja pași concreți în acest sens și așteaptă un semn de la selecționerul Edi Iordănescu.

Mirko Pigliacelli vrea să joace pentru România

Goalkeeper-ul de 28 de ani, născut la Roma, joacă la Universitatea Craiova din iulie 2018, după ce a fost transferat de la Pro Vercelli. Pigliacelli a strâns 154 de meciuri și un gol pentru formația olteană, iar acum recunoaște că este tentat să reprezinte România.

  • Edi Iordănescu

"M-am gândit să am dublă cetățenie. Deja am vorbit pentru lucrul acesta și o vom face. Va veni cred în iunie (n.r - cetățenia). Sper, cu pașaportul, să am și o șansă la națională", a spus Pigliacelli, într-un interviu pentru site-ul clubului.

Pigliacelli a evoluat la naționalele de juniori ale Italiei, iar în 2013 juca chiar și într-un meci al reprezentativei U21, contra Slovaciei, scor 4-1.

De-a lungul carierei, Pigliacelli a fost legitimat la cluburi din Italia precum AS Roma, Sassuolo, Pescara, Frosinone, Trapani, Reggina sau Pro Vercelli.

În prezent, naționala României acuză probleme la nivelul postului de portar. Florin Niță nu mai apără la Sparta Praga, Ciprian Tătărușanu a decis să se retragă de la prima reprezentativă, iar Ionuț Radu este mereu rezerva lui Samir Handanovic la Inter.

Modifică setările cookies