UEFA A DECIS! Romania CASTIGA la 'masa verde' meciul cu Norvegia! Nationala lui Radoi poate urca in urna a doua pentru Mondial daca invinge Irlanda de Nord

Romania Norvegia UEFA Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 18 Noiembrie 2020, 09:18
Data actualizarii: Miercuri 18 Noiembrie 2020, 21:19

Norvegia nu a fost lasata de catre autoritati sa plece spre Bucuresti pentru a juca cu Romania.

18:30 Federatia Romana de Fotbal confirma decizia UEFA printr-un comunicat postat pe site-ul oficial frf.ro. 

"Cu putin inaintea startului partidei Irlanda de Nord – Romania, UEFA a anuntat decizia oficiala privind deznodamantul meciului anulat de la Bucuresti, Romania – Norvegia.

Astfel, Comisia de Control, Etica si Disciplina a forului continental a hotarat: victorie cu 3-0 pentru tricolori!", se arata in anuntul FRF. 


18:15  UEFA ar fi dat verdictul in cazul meciului anulat de duminica seara. Anuntul a fost facut pe contul oficial al nationalei Norvegie, iar decizia UEFA este ca Norvegia sa piarda meciul cu 3-0. Tabloidul norvegian VG a anuntat acelasi verdict, norvegienii avand un membru in Comisia de Disciplina, care insa nu a avut drept de vot in sactiune, fiind parte implicata direct. 

In cazul unei victorii cu Irlanda de Nord, nationala lui Radoi ar putea urca in a doua urna pentru preliminariile la Campionatul Mondial. 

 


Dupa ce au ratat acest meci si risca sa piarda cu scorul de 0-3, nordicii si-au trimis toate vedetele acasa si au convocat de urgenta un lot nou, format in mare parte exclusiv din stranieri, iar pentru partida cu Austria selectionerul va fi antrenorul de la tineret.

Forul de la Oslo insista in continuare pentru disputarea partidei, iar unul dintre oficialii norvegieni a declarat ca spera ca UEFA sa reprogrameze partida. 

"Noi suntem de parere ca meciul ar trebui reprogramat. Daca nu este posibil, ar trebui tras la sorti rezultatul: 1-0, 0-0 sau 0-1. Daca niciuna dintre echipe nu poate fi invinovatita pentru anularea meciului, aceasta este alternativa, iar noi spre asta mergem. Suntem nevinovati in aceasta situatie, fiind obligati sa intram in carantina", a declarat Nils Fisketjonn, directorul de competitii din cadrul FNF, pentru VG. 

Fisketjonn a transmis de asemenea ca UEFA stia de normele sanitare din Norvegia si se bazeaza pe acest aspect in asteptarea deciziei UEFA. 

"Noi credem ca UEFA va putea lua o decizie. Cazul a fost transferat deja la Comisia de Apel a UEFA, iar acolo se va lua direct decizia", a mai adaugat oficialul norvegian. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!