"Șumudică, Mutu, Chivu sau Reghecampf?" Pe cine ar numi Mihai Stoica noul selecționer al României

Marius Sumudica Adrian Mutu cristi chivu Laurentiu Reghecampf Mihai Stoica Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 21:50
Data actualizarii: Miercuri 03 Iulie 2024, 21:50

Echipa națională a României ar putea avea un nou selecționer din această vară, după Campionatul European la care tricolorii au fost eliminați în optimi.

Contractul lui Edi Iordănescu cu FRF a ajuns la final după încheierea EURO 2024, iar selecționerul nu a semnat până acum prelungirea. După eliminarea din optimi contra Olandei (0-3), Iordănescu a lăsat de înțeles că este mai tentat să părăsească postul, transmițând că "familia are nevoie mai mare de mine acum decât echipa națională".

Mihai Stoica: "În perspectivă m-aș gândi foarte tare la Cristi Chivu pentru funcția de selecționer al României"

La Prima Sport, lui Mihai Stoica i-a fost propusă o listă cu 4 variante pentru postul de selecționer în cazul în care Edi Iordănescu va părăsi postul. Întrebat pe cine ar alege dintre Marius Șumudică, Adrian Mutu, Cristi Chivu și Laurențiu Reghecampf - toți fără angajament în prezent - oficialul de la FCSB a răspuns inițial scurt: "Pe niciunul!".    

Ulterior, Mihai Stoica a spus că, dacă ar fi obligat să aleagă unul dintre cei patru antrenori, ar merge pe mâna lui Cristi Chivu. Totuși, evidențiază lipsa de experiență a celui care a câștigat un titlu cu Inter Primavera.

"În perspectivă m-aș gândi foarte tare la Chivu, dar cred că pentru a ajunge selecționer trebuie să ai un CV care să te recomande. Trebuie să demonstrezi că la un nivel ai putut să antrenezi. E adevărat, e o meserie diferită cea de selecționer față de cea de antrneor la club.

Aș merge pe modelul Spania, De la Fuente, 63 de ani, n-a fost niciodată antrenor, dar se pare că selecționer a fost bun la echipa U21. D-aia mă gândesc la Chivu. Pentru Chivu am și o afinitate mare de tot din foarte multe rațiuni. Dacă m-ai obliga acum să pun unul dintre ei, Chivu", a mai spus Mihai Stoica.

Răzvan Lucescu, variantă pentru naționala României: "Ar putea plăti clauza"

Managerul general de la FCSB sugerează că o opțiune ar putea fi și Răzvan Lucescu, antrenor aflat sub contract cu PAOK Salonic, care are o clauză de reziliere "de două milioane pentru Europa de Vest și patru milioane pentru celelalte", așa cum a declarat recent campionul Greciei.

"Înțeleg că au făcut niște încasări record. Poți să plătești o clauză, nu e o problemă. Probabil în trecut a fost vorba de o clauză a unui antrenor din liga noastră, iar atunci să nu se creeze suspiciuni. Hai să dăm filmul înapoi, să ne gândim cum a fost numit Edi, câte discuții au fost. Au fost Răzvan, Hagi, Dan Petrescu și Boloni înaintea lui, Edi a fost al cincilea", a mai spus Mihai Stoica.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!