Stefan Tarnovanu Echipa Nationala FCSB Tarnovanu - nationala Nationala

Ștefan Târnovanu, portarul de la FCSB, dezvăluie cum i s-a îndeplinit visul cel mare

Un tip ambițios. Portarul de la FCSB, vorbe mari despre viitorul său.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Iunie 2022, 17:54
Data actualizarii: Luni 27 Iunie 2022, 18:30

Ștefan Târnovanu (22 de ani, 1,97 m) a devenit sezonul trecut titular incontestabil la FCSB, după ce patronul roș-albaștrilor, Gigi Becali, l-a trecut pe banca de rezerve pe Andrei Vlad. Fostul nr.1 din poarta vicecampioanei comis mai multe erori, iar omul de afaceri a considerat că FCSB nu poate ține ritmul cu CFR, devenită campioană.

Evoluțiile concludente ale lui Târnovanu la FCSB i-au atras atenția lui Edi Iordănescu, selecționer care îl cunoscuse la trupa roș-albastră. Antrenorul naționalei chiar l-a luat pe ieșean în lotul pentru partidele din Nations League, alături de Florin Niță, Horațiu Moldovan și Marian Aioanii.

Iordănescu a glumit inițial cu Târnovanu

Târnovanu a povestit pentru Orange Sport momentul în care a Iordănescu i-a îndeplinit un vis. 

"Când m-a sunat domnul Edward Iordănescu, a fost un alt vis devenit realitate. Nu ştiam numărul dânsului, m-a sunat team managerul echipei naţionale şi mi-a zis că mi-l dă la telefon pe Edi Iordănescu, care mi-a transmis că mă aşteaptă.

La început a glumit şi m-a întrebat dacă vreau să vin la echipa naţională, apoi mi-a spus că am făcut un final de sezon foarte bun. Fiind la prima acţiune a naţionalei, am simţit puţină tensiune, mai ales că toată presa ne ataca.

La prima înfrângere suntem cei mai slabi, la prima victorie suntem cei mai buni. Eu am încredere că putem renaşte, pentru că am văzut colectivul şi cred că putem câştiga din nou meciuri multe.

Suntem uniţi, băieţii sunt ca o familie şi cred că putem câştiga meciurile din toamnă. Nu ştiu dacă se apropie momentul să fiu titular la echipa naţională, dar pentru asta sunt aici, să fiu urmaşul lui Niţă", a declarat Târnovanu, pentru Orange Sport.

  • 200.000 de euro a plătit Gigi Becali pentru a-l tansfera pe Târnovanu la FCSB, de la Poli Iași

Ce spunea Benone Dohot despre Târnovanu

Benone Dohot, antrenorul de portari care l-a promovat pe Târnovanu la Poli Iași, vorbea pentru sport.ro la finalul anului trecut. "El trebuie să joace, că degeaba se antrenează dacă nu joacă. Încă nu a realizat nimic, trebuie să demonstreze. I-am dat și un mesaj după meci: ”Muncă, muncă și iar muncă!”.

Taică-su a fost mentorul lui, părținții lui practic mi l-au dat mie. Oameni modești, cu bun simț, cred că și el le-a oferit, la rândul lui, clipe de satisfacție. Taică-su era înnebunit, îi cumpăra tot ce avea nevoie, mănuși, și nu erau ieftine, vă dați seama”, a povestea Benone Dohot, pentru Sport.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!