Nationala

Primul antrenor urias care REFUZA ca nationale precum Romania sa primeasca un loc gratuit la Mondial

FIFA vrea sa mareasca numarul echipelor care se califica la Mondial, dar nu toata lumea e de acord.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Decembrie 2016, 15:03
Data actualizarii: Luni 26 Decembrie 2016, 15:04

Pentru Romania, o astfel de modificare ar putea fi buna. In 2018 se vor face 20 de ani de cand nu am mai jucat la un mondial.

Selectionerul reprezentativei de fotbal a Germaniei, campioana mondiala, Joachim Loew, nu este de acord cu intentiile conducerilor Federatiei Internationale de Fotbal si Uniunii Europene de fotbal de a mari numarul de echipe prezente la turneele finale, precizand ca antrenorii ar trebui sa fie consultati in luarea deciziilor importante.

"Noi, antrenorii, ne dorim ca in anumite situatii perspectiva noastra asupra unor lucruri sa fie cunoscuta, ca partea sportiva a domeniului sa fie luata in considerare. Dar suntem dati deoparte", a spus Loew pentru agentia DPA, tehnicianul de 56 de ani criticand cresterea fara masura a meciurilor si competitiilor din fotbalul international.

"FIFA si UEFA sunt responsabile, ele trebuie sa aiba un simt al proportiilor si sa gaseasca balanta corecta intre interesele comerciale si punctul de vedere strict sportiv", a spus Loew. "Daca vrei sa ai un produs bun, cum este fotbalul, trebuie sa impui anumite limite, pentru a pastra o calitate inalta", a adaugat el.

Pe 10 ianuarie, Consiliul FIFA va decide daca va creste numarul participantelor la turneele finale incepand din 2026, iar Loew a subliniat ca antrenorii cer desfasurarea unor conferinte sau sedinte de lucru privind impactul asupra partii sportive a situatiei, dar nu si-au putut impune cuvantul in ce priveste calendarul partidelor.

Planurile de a creste numarul echipelor la turneul final al Cupei Mondiale nu sunt definitivate, dar actualul format cu 32 de formatii reprezinta "un echilibru absolut", a precizat Joachim Loew.

Modifică setările cookies