Povestea NEBUNA a descoperirii lui Stanciu: La 17 ani costa un sfert de milion de euro si lua 120.000 euro pe an, iar Dinamo si Astra au vrut sa-l transfere in ultima clipa

Nicusor Stanciu Echipa Nationala Steaua Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Martie 2016, 12:33
Data actualizarii: Luni 28 Martie 2016, 13:13

Are 22 de ani si este jucatorul roman cu cea mai mare explozie in ultimul an.

Nicusor Stanciu a debutat cu gol la nationala si primul sau meci ca titular a fost perfect chiar in fata Spaniei, campioana europeana actuala.

Numar 10 la Steaua, Stanciu este de acum si numarul 10 al Romaniei si pare sa aiba un bilet asigurat la Euro.

Povestea lui Stanciu incepe la Alba Iulia, unde a fost descoperit de Ioan Danciu, fost arbitru, care l-a recomandat lui Porumboiu.

240.000 euro a costat transferul pustiului de 17 ani la acea vreme. Porumboiu a fost de acord sa-i plateasca un salariu urias pentru un junior, 120.000 euro pe an.

"Pe Nicusor l-am descoperit, urmarit, l-am recomandat lui Porumboiu, iar el are marele merit ca a platit pe el 240.000 de euro."

"Mai mult, cand l-am adus la Vaslui, noi nu am avut dreptul la Vaslui sa facem transferuri pentru ca eram suspendati de UEFA si el nu a putut sa joace, dar noi trebuia sa-i platim destul de mult lunar, cam 10.000 de euro."

"Florin Manea l-a dus la Dinamo si la Astra, care nu l-au putut lua, pentru ca intre timp Porumboiu platise catre Alba Iulia si asa l-am legitimat"

"Asa a inceput sa joace la noi, de la etapa la etapa mai bine si totul a culminat cu o evolutie pe San Siro, cu Inter Milano. El a marcat gol din penalty, dar a lasat o impresie deosebita"

"Eu zic ca e bine sa mai stea la Steaua un an si la 25 de ani sa-l prinda in strainatate", a declarat Ioan Danciu, fost arbitru, la Sport.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!