Poveste fascinantă cu Anghel Iordănescu, la Mondialul din 1994

Anghel Iordanescu edi iordanescu Mondialul 1994 Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Februarie 2022, 11:21
Data actualizarii: Luni 21 Februarie 2022, 11:23

Anghel Iordănescu era cunoscut drept un antrenor superstițios. 

Edi Iordănescu a preluat echipa națională a României la vârsta la care a fost numit și tatăl său, Anghel Iordănescu, antrenorul care a dus prima reprezentativă până în sferturile Campionatului Mondial din 1994. 

Fiul "Generalului" a semnat contractul cu FRF până în 2024 și are ca obiectiv calificarea tricolorilor la Campionatul European din 2024. A transmis o doză mare de optimism în momentul în care a răspuns apăsat, la Pro X, când a fost întrebat dacă-și va atinge ținta, dar a și subliniat câteva coordanate pe care le ia în calcul în viitor. 

Multe discuții duc mereu spre comparația cu tatăl său, fost mare jucător al Stelei și al naționalei, însă Edi răspunde întotdeauna cu eleganță. Și, cum poveștile din sânul naționalei antreantă de Anghel Iordănescu sunt mereu fascinante, actualul selecționer a dezvăluit un episod despre superstițiile tatălui său.

„Tata avea foarte multe superstiții. Majoritatea dintre ele aveau legătură cu mine. Trebuia să păstrez o anumită distanță. În America, la Campionatul Mondial, m-a ținut la ușa hotelului. Sincer, eu nu prea am superstiții”, a spus selecționerul României, potrivit as.ro.

Și în spirit de glumă, Edi Iordănescu a susținut că nu-și va ține părintele la ușă.

„Eu nu o să-l țin la ușă, deschiderea mea va fi totală, atât pentru el cât și pentru ceilalți antrenori. Cine își dorește, va fi binevenit. Va fi deschidere către toată lumea care poate reprezenta ceva și poate ajuta echipa națională. Decât să ne aruncăm săgeți și critici, mai bine să punem fiecare mâna și să ajutăm”, a mai spus fostul antrenor de la CFR și FCSB, potrivit sursei mai sus menționată.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!