Academia Hagi Nationala

"Nu e nicio cumetrie!" Scrisoarea emisa de Hagi si Academia sa catre FRF. Reactia dura dupa Romania 1-3 Moldova 

Intr-o scrisoare deschisa adresata Comisiei Tehnice FRF, Hagi raspunde unor insinuari aparute dupa ce Romania a pierdut cu 3-1 cu Moldova.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Septembrie 2014, 16:29
Data actualizarii: Joi 18 Septembrie 2014, 16:30

Scrisoarea deschisa publicata pe site-ul Academiei Hagi raspunde unor insinuari aparute in presa, unde selectia la nationala de tineret U17 ar fi fost influentata de relatia dintre Hagi si selectionerul Florin Raducioiu, fosti colegi in Generatia de Aur.

"Dupa 5 ani de munca in care s-au efectuat investitii la nivel de infrastructura, mass-media constatand ca baza sportiva AGH fiind este mai moderna din Romania, observam cu stupoare ca un cotidian important de sport a ajuns sa jigneasca copii minori (facandu-i "petarde”). Generatia 1998 a AGH a realizat o serie de performante de exceptie la nivel de club cat si la nivel de echipa nationala."

"13 partide sustinute de Generatia 1998 a nationalei Romaniei (la care au participat jucatorii Academiei Hagi) cu urmatorul bilant: 13 meciuri - 7 victorii, 3 egaluri, 3 infrangeri."

"In total s-au marcat 31 de goluri, 27 dintre acestea fiind reusite de jucatorii Academiei Hagi. Cu alte cuvinte 87.09% dintre goluri au fost inscrise de jucatorii Academiei Hagi."

"Suntem dezamagiti, mirati si consternati de atitudine si nu stim de unde vine aceasta inversunare fata de cea mai importanta Academie si cel mai important proiect din Romania (asa cum a constatat-o mass-media). Nu stim de ce se minimalizeaza si se neglijeaza reusitele AGH, iar in ultimele 4-5 luni nu intelegem de ce se incearca prin anumite articole manipularea opiniei publice, insinuandu-se ca toate rezultatele negative si esecurile echipelor nationale se datoreaza numai jucatorilor AGH si „Regelui” Hagi."

"Va informam ca AGH a de fiecare data a raspuns pozitiv tuturor convocarilor loturilor nationale, convocari trimise de catre Comisia Tehnica si staff-ul tehnic al FRF, nefiind vorba de nicio cumetrie. Fotbalul este un sport colectiv, fiecare lot este alcatuit din 20-22 de jucatori, iar meritele sau esecurile nu pot fi arogate sau indreptate catre jucatorii unui anumit club."

"Asa cum a afirmat-o si la TV, domnul Gheorghe Hagi doreste sa va reaminteasca faptul ca, atunci cand dansul era junior U17, Romania cu Hagi in componenta a pierdut partide cu 2-7 si 0-3, dar asta nu inseamna ca a fost o „petarda”. Este prematur sa faci o evaluare si sa dai verdicte definitive la aceasta varsta si, mai mult, este inadmisibil sa ajungi sa jignesti acesti copii."

"Avand in vedere gravitatea acestor fapte si tinand cont ca vorbim de componenti ai echipelor nationale cerem public o parere din partea Comisiei Tehnice a FRF si a staff-ului tehnic legata de aceste lucruri.", scrie Academia Hagi pe site-ul oficial.

"PS: „Eu, Gheorghe Hagi, sper ca parintii acestor copii sa nu fie dezamagiti si sa creada ca fiii lor vor deveni sportivi de mare performanta, asa cum si eu cred ca putem sa-i facem pe acesti copii jucatori de mare valoare."

Modifică setările cookies