"Next Gen Romania" Pariurile lui Mihai Stoichiță

România a obținut șapte puncte din nouă posibile în partidele din septembrie jucate în Grupa J a preliminariilor pentru CM 2022: 2-0 cu Islanda, 2-0 cu Liechtenstein și 0-0 cu Macedonia de Nord. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 10:26
Data actualizarii: Sambata 11 Septembrie 2021, 11:07

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a fost sâmbătă dimineața invitatul lui Mihai Mironică, la Ora Exactă în Sport. 

Cu șapte puncte obținute din trei partide, în Grupa J a preliminariilor CM 2002, naționala Românei a reintrat în cărțile calificării în baraj și datorită jocului rezultatelor din seria tricolorilor. 

Stoichiță, la Ora Exactă în Sport

Deși a fost contestat de mulți, atacantul Jovan Markovic (20 de ani, Universitatea Craiova) e lăudat de Mihai Stoichiță, care scoate în evidență și contribuția lui Andrei Cordea (FCSB), doi fotbaliști ofensivi care pot deveni elemente determinante în reconstrucția primei reprezentative. 

"Presiunea e pozitivă pentru că atunci când câștigi 7 puncte nu e o întâmplare. Se poate și mai bine, această presiune te obligă să rămâi concentrat la ce va fi.

Cel mai important lucru e că și datorită rezultateleor indirecte noi suntem în cărți pentru baraj, dar acum suntem la mâna noastră. 

Cred că avem viitor, o să mai treacă luni, pentru că tinerii jucători - pentru că au dispăraut foarte mulți din generația 2016, avem o echipă nouă - pot crește foarte mult. Foarte mulți care vin de la 2019 de la Euro - alții care au apărut ca niște meteroriți.

Markovici a venit direct de la juniori, joacă la echipa mare, Cordea - eu zic că nu sunt apariții întâmplătoare, au avut evoluții bune în campionat și salturile au fost normale - Markovici e titular la Craiova direct de la juniori...", a declarat Mihai Stoichiță, sâmbătă dimineața la Ora Exactă în Sport, de la Pro X.  

România se află pe locul al treilea după remiza de la Skopje la un singur puncte de Armenia, care a remizat cui Liechtenstein (1-1), miercuri, la Erevan. În alt meci, Germania a dispus de Islanda cu 4-0, la Reykjavik. Luna viitoare, România va juca alte două meciuri în preliminarii, pe 8 octombrie, la Hamburg, cu Germania, iar pe 11 octombrie, cu Armenia, pe Stadionul Steaua din Bucureşti.

Câştigătoarele grupelor se vor califica direct la turneul final din Qatar. Formaţiile clasate pe locurile secunde şi cele mai bune două echipe necalificate din Liga Naţiunilor 2020-2021 vor juca baraje în urma cărora alte trei formaţii vor obţine biletele pentru CM 2022.

GRUPA J - meciurile următoare

8 octombrie 2021: Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord (21:45)

11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)

11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)

14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

CITESTE SI

Modifică setările cookies