Mircea Lucescu trage o concluzie după calificarea României la EURO 2024

nationala romaniei EURO 2024 Mircea Lucescu Nationala Mircea Lucescu / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 21:25
Data actualizarii: Luni 20 Noiembrie 2023, 21:24

Campionatul European din 2024 va fi transmis de PRO TV, Pro Arena și VOYO.

Naționala de fotbal a României a învins-o sâmbătă seară pe Israel cu 2-1, iar marți tricolorii o vor întâlni pe Elveția în ultima rundă din actuala campanie a preliminariilor EURO 2024, "acasă", pe Arena Națională.

Mircea Lucescu trage o concluzie după calificarea României la EURO 2024

Mircea Lucescu, recent rămas fără echipă, a vorbit despre performanța României și a subliniat că în cazul în care Edward Iordănescu ar fi ratat calificarea la EURO 2024, atunci cariera lui s-ar fi oprit aici.

De asemenea, "Il Luce" a ținut să ofere credite Federației Române de Fotbal (FRF), dar și selecționerului pentru maniera în care au gestionat presiunea calificării la Campionatul European din Germania.

"E o calificare importantă, fotbalul s-a nivelat, pentru că foarte multe țări mici au investit, au jucători dispuși la performanță și, sigur, echipele mari rămân echipele mari. Lupta pentru a ajunge la un turneu final devine din ce în ce mai grea. Cu atât mai mult, merită felicitări. Sper ca această calificare să ducă la apariția unui nucleu de jucători.

Felicit Federația și îl felicit pe Edi Iordănescu, e tânăr și poate duce munca mai departe. El a creat un nucleu de jucători, nu se poate face performanță dacă schimbi mereu jucătorii. A fost mai inspirat decât Yakin, care a schimbat mereu cei mai buni jucători și Elveția a pierdut puncte importante pe final de partidă.

Din grupa asta, era obligatorie calificarea. Dacă nu ar fi reușit calificarea, cariera lui la nivelul ăsta s-ar fi oprit. Nu e ușor să duci o astfel de echipă la calificare, cu presiunea care a existat. A fost o presiune creată de ei, pentru că și-au dat seama că era obligatorie calificarea", a spus Mircea Lucescu, potrivit DigiSport.

Israel - România 1-2

Israel a deschis scorul scorul în debutul meciului, grație reușitei lui Eran Zahavi din minutul doi. Doar că George Pușcaș a restabilit egalitatea opt minute mai târziu și a redat speranțele tricolorilor!

În repriza secundă, Ianis Hagi a întors soarta partidei (minutul 63). Valentin Mihăilă a ratat fantastic în minutul 74 și a fost eliminat 10 minute mai târziu.

Doar că toate astea nu au mai contat, iar la capătul celor 90 de minute România a pășit învingătoare din confruntarea cu Israel de pe „Pancho Arena” și a obținut calificarea la Campionatul European din 2024.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!