"Mai lipsea sa le dea shaworma jucatorilor" Burleanu l-a facut praf pe Dr. Pompiliu Popescu: "A capusat Federatia. L-am pensionat"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Mai 2016, 10:02
Data actualizarii: Vineri 13 Mai 2016, 10:11

Finala Cupei Romaniei, Dinamo - CFR Cluj, marti la 21:30, la ProTV

"Suntem nemultumiti de felul in care s-a produs aceasta despartire, sunt multe acuzatii care pateaza munca echipei nationale. Cred ca domnul Pompiliu Popescu putea sa iasa in presa inainte sa isi primeasca banii, nu imediat dupa ce i-au intrat banii in cont. Cand am venit la FRF am inceput reforma, atat administrativa cat si sportiva. Domnul Popescu se leaga de ambele lucruri. Ne-am lovit de un monopol, de medicamente, de suplimente si asa mai departe. Suma pe care o cheltuiam in acest sens in 2014 era mult prea mare, eu sustin investitia in acest departament, dar nu aveam multe lucruri, cum ar fi personalizarea medicamentatiei. Ma asteptam sa avem medicina de calitate la FRF, dar nu e acest lucru. Cheltuielile au scazut cu 100.000 de euro doar in zona medicala, aveam monopol pe farmacia domnului Pompiliu Popescu in ce priveste achizitia.", a spus Burleanu.

De ce nu ati anuntat mai devreme?
Burleanu: - Am avut nevoie de timp, am cautat inca de la inceputul anului, nu doar pentru doctor ci pentru tot staff-ul. Niciun jucator de la echipa nationala nu beneficiaza de un program individual ca suplimente sau nutritie. Nu avem o fisa medicala pentru fiecare jucator, nu exista asa ceva. Nu avem contracte cu medicii, nu exista nimic.

Apropo de nutritie, cartofi prajiti si usturoi... ?
Burleanu: - Si probleme digestive, cum a fost inainte de meciul cu Finlanda.

E greu de crezut ca la acest nivel se servesc cartofi prajiti si usturoi
Burleanu: - Mai lipsea shaworma din meniul unui jucatot de performanta. Acum ceva timp il prezentam, o luna, doua, il prezentam pe cel care va conduce departamentul de pregatire si recuperare fizica, pe Christos Papadopoulos, 10 ani la Schalke, 5 ani la Stuttgart. Am facut si o comisie nationala care sa functioneze.

Ati fost acuzat ca aveti un stil securist de a conduce Federatia.
Burleanu: - Am decapusat toata Federatia, am terminat pe zero... daca asta e mod securist de a conduce... Noi am considerat ca nu se mai inscrie in strategia noastra, a implinit varsta de 65 de ani si s-a pensionat. A stat 25 de ani la echipa nationala si nu a lasat nimic in urma. Din punctul meu de vedere face parte din persoanele care au capusat echipa nationala.
 

Pompiliu Popescu se apara: "Mi-a reprosat ca sunt din partea vechii conduceri a FRF

 

In urma scandalului iscat, Pompiliu Popescu a lansat un atac virulent la Burleanu si Iordanescu, acuzandu-i ca au o maniera "securistica" de a conduce Federatia si echipa nationala.

"Iordanescu a pactizat cu noua conducere FRF, a capitulat in totalitate in fata cuplului Burleanu-Bodescu, care mai au doar un an si ceva de mandat. Burleanu si Bodescu apareau la cantonamente doar cand erau camerele de luat vederi, ca sa isi faca in continuare imagine. Nu i-am auzit niciodata sa fie interesati de o problema medicala intr-o discutie directa cu mine.

Mai mult, cand Rat si Sanmartean au venit accidentati, i-au trimis la vraciul Mariana fara ca eu sa stiu. Din pacate, niciunul nu a putut juca. Iordanescu m-a umilit in ultimul cantonament, intr-un fel fara margini, a incercat sa ma depersonalizeze, tipa si imi cerea explicatii pe un ton ridicat chiar in fata jucatorilor, si-au dat seama pana si baietii ca orice discutie cu el devenise aproape imposibila, pentru ca dorea sa isi arate in permanenta dominatia fata de staff si jucatori.

 

Burleanu si Bodescu conduc in stil securistic, nici nu cunosc bine jucatorii si se simt handicapati si vulnerabili in fata lor. I-am respectat pana la un punct, dar am vazut in timp ca nu mi se intoarce acest respect si mi-am dat seama cu cine am de-a face. ii cer public demisia lui Burleanu si ma intreb daca FIFA stie ca avem o federatie politica la Bucuresti!

Nu imi pare rau ca nu voi merge la Euro, cu acesti securisti nu se mai putea lucra, fiindca ei practica intimidarea, presiunea si santajul. Aveau nevoie ca de la masori sa le parvina informatii din interiorul lotului si din aceasta cauza i-au dat afara, fiindca niciunul dintre ei nu a marsat la sugestiile venite din partea FRF.

Sunt ultraprofesionisti, devotati doar muncii lor si intereselor jucatorilor, dar au fost calcati in picioare si le-au fost diminuate dramatic primele de calificare", a declarat Pompiliu Popescu pentru Gazeta.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!