Lupa pe România! Cum sunt descriși tricolorii de presa din Italia și cele două secrete ale calificării la EURO 2024

Romania Echipa Nationala EURO 2024 Italia Nationala Naționala României, după calificarea la EURO 2024 / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 16:23
Data actualizarii: Duminica 19 Noiembrie 2023, 16:22

România s-a calificat la EURO 2024 după ce a învins Israel, scor 2-1, iar tricolorii revin la un turneu final după o pauză de opt ani.

Neînvinsă în grupa de calificare după nouă meciuri, România are chiar șansa de a încheia pe primul loc și de a se afla în urna a doua valorică la tragerea la sorți pentru EURO 2024. Pentru a se întâmpla acest lucru tricolorii trebuie să nu piardă meciul cu Elveția, ultimul din preliminarii, marți.

Cum descrie presa din Italia naționala României după calificarea la EURO 2024

Calificarea României la Campionatul European a fost analizată și de presa din Italia, țară în care evoluează cinci tricolori aflați în lot pentru această acțiune. Într-un material publicat pe site-ul jurnalistului Gianluca Di Marzio sunt identificate "cele două secrete" pentru calificare: "planificarea și Italia".

"După retragerea lui Hagi, iar apoi a lui Chivu, Mutu sau Radu, România nu a mai avut un a mai avut un puști talentat pe care să-l lanseze în lumea fotbalului. Soluția găsită? Planificarea începând de la echipele de juniori. Dezvoltarea naționalelor de juniori a făcut ca România să fie protagonistă la Campionatele Europene U21, în special la cel din 2019, când a ajuns până în semifinale după ce a terminat pe primul loc o grupă în care se afla și Franța lui Marcus Thuram, Ikone sau Guendouzi.

Al doilea cel mai bun marcator al acelui turneu final a fost George Pușcaș, cu patru goluri. Tot el a fost decisiv patru ani mai târziu în meciul cu Israel, care a asigurat calificarea matematică a naționalei de seniori la EURO 2024.

Cei mai buni jucători s-au transferat ulterior în Europa pentru a căpăta experiență, iar destinația principală a fost Italia. Ionuț Radu, Man, Mihăilă, Hagi Jr, Marin, Drăgușin sau Pușcaș sunt doar câteva nume care au trecut prin Serie A în ultimii ani.

Acest lucru i-a permis României să aibă un stil italian bazat pe o defensivă solidă (doar 5 goluri primite în 9 meciuri din preliminarii. Însă atenție, este o echipă care primește puține goluri, dar și marchează puține - 15 goluri în 9 meciuri", au scris italienii.

Ce urmează pentru România după calificarea la EURO 2024

  • Marți, de la ora 21:45, România înfruntă Elveția, pe Arena Națională, în fața a peste 50.000 de suporteri. 
  • Dacă nu pierde contra Elveției, România va încheia pe primul loc grupa și se va afla în urna a doua la tragerea la sorți pentru EURO 2024. În cazul unui eșec, tricolorii vor coborî fie în a urna a treia, fie în a patra.
  • Tragerea la sorți pentru EURO 2024 este programată pe 2 decembrie, la Hamburg.

VIDEO Bucuria din vestiarul României după calificarea la EURO 2024

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!