Lovitura pentru Piti: Sandu i-a pus SEF la echipa nationala! Prima reactie a lui Iordanescu dupa ce a fost numit in functia de director tehnic:

Autor: Sport.ro
Luni 16 Decembrie 2013, 15:40

Sambata, LIVE Sport.ro si Voyo.ro: Primiti cu KNOCK-OUT-ul?
► 12:00 "Tokyo Killer" Ghita versus Zimmerman
► 22:00 Fratii Stoica, pentru centurile mondiale

UPDATE: Prima reactie a lui Anghel Iordanescu

"Am acceptat propunerea lui Mircea Sandu. Am discutat cu dansul despre aceasta oferta pe care mi-o mai facuse si in urma cu doi ani si jumatate. Cand ajung in tara, vom rezolva toate amanuntele si tot atunci va voi putea spune mai multe", a declarat Iordanescu.

Reporter: "Stiti ce a spus Victor Piturca despre numirea dumneavoastra? (DETALII AICI)

Iordanescu: "Nu vreau sa comentez!"


Comitetul Executiv al FRF l-a numit astazi in functia de director tehnic pe Anghel Iordanescu, decizie care il va infuria la maxim pe Victor Piturca.
“In 2011, dupa demisia lui Razvan Lucescu am cautat sa gasesc un selectioner pentru nationala. Au fost 5 nominalizari pe care le-am facut. V-am informat la data respectiva si am incheiat contractul cu Piturca pana in 2016. Nu este simplu sa faci o nationala. Sunt multi jucatori pe care Piturca i-a adus la nationala, cum ar fi Matel, Chiriches, Torje, Pintilii, Grozav, Stanciu, Pantilimon, Tatarusanu si cativa jucatori la loturile mai mici.

In 2016 urmeaza califiacarea la Campionatul European. Cel care va conduce echipa la preliminariile care vor incepe anul viitor sper sa aiba succes. Astazi, Comitetul Executiv a aprobat numirea lui Anghel Iordanescu ca director tehnic al nationalei”, a spus Mircea Sandu.

Piturca a declarat in trecut nu accepta sa aiba un sef si a exclus in trecut ideea venirii la nationala a lui Anghel Iordanescu.

"Iordanescu va colabora cu antrenorii de la nationale, specialisti, IEFS, antrenorul scolii de antrenori. Am constatat ca ne-am pierdut identitatea fotbalului romanesc. Si prin aparitia unor jucatori straini, antrenori straini. Ideea de a concepe o strategie noua, in 6-8 luni, cu un control adecvat, o supraveghere e ceva normal si practicata peste tot in lumea civilizata. Noi trebuie sa facem controlul. In 6-8 luni va avea la dispozitie oamenii necesari sa faca aceasta strategie. El va propune numele tuturor antrenorilor de la nationala impreuna cu noua conducere a federatiei. Sper ca odata cu aprobarea strategiei fotbalul romanesc sa intre intr-o noua crestere. Sunt elemente negative care trebuiesc eliminate. Au scazut numarul de tineri, nu mai e bucuria de a lucra cu copiii, antrenorii de juniori au in jur de 1500 de lei net pe luna. Asa pot aparea tentatiile legate de parinti, care ar incerca sa-i sensibilizeze pentru a fi promovati copiii lor. Toamna viitoare va fi gata aceasta strategie, Comitetul Executiv o va aproba sau nu", a declarat Mircea Sandu.

Toata Romania vede Romania! la PRO TV Luptele FINALE pentru nationala: vineri, 15 noiembrie, 21:45, Romania - Suedia! Luni, 18 noiembrie, 21:45, Spania - Romania!

Din nou la Euro! Joi, 14 noiembrie, 20:00 Romania U21 - Finlanda U21, in direct la PRO TV!

Statistici după primul tur. Cum și-au împărțit candidații țara și cine a votat pentru ei
BRAT