De la cearta cu Hagi, la "pijamaua profesionala" a lui Piturca. Cum explica Isac dezastrul de la Nationala UnderFOTBAL a Romaniei

Nationala U19 a lui Doru Isac a plecat umilita de la Turul de Elita, unde Romania a fost invinsa de Georgia, Muntenegru si Cipru. Cu toate acestea, selectionerul care l-a criticat pe Hagi, sustinand ca influenteaza selectia de la echipele de tineret ale Romaniei, spune ca "trebuia sa castigam cu 3-0, 4-0. Dar am pierdut..."

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Octombrie 2014, 11:36
Data actualizarii: Marti 14 Octombrie 2014, 13:28
"Trebuia sa castigam meciurile cu 3-0, 4-0"

Trei meciuri, trei infrangeri. Ce s-a intamplat?

In primele doua meciuri am dominat si am ratat foarte multe ocazii, trebuia sa castigam cu 3, 4 la zero. Si am pierdut pe doua greseli personale, apoi s-a intrat in tracul de concurs si am pierdut.

Ce inseamna pentru moralul acestor tineri ratarea calificarii fara niciun punct?

Ar trebui s-o luam in sens pozitiv, pentru ca asta e valoarea in momentul de fata. Trebuie sa muncim mai mult. Deja am vorbit cu ei, toti sunt constienti, am si vazut diferenta. Sa va dau un exemplu, nationala din Muntenegru lucreaza de 5 ani la acest proiect, Georgia de 5 ani cu aceeasi grupa. Mai multa munca, asta e singurul succes pe care l-am putea lua pentru acest turneu.

Dar i-am avut pe Manea, pe Puscas, Ivan...

Asa este, au fost trei jucatori care sunt considerati viitorul Romaniei, au adus un plus pe faza ofensiva, dar cred ca, cu mai multa concentrare, toti trei puteau sa marcheze. Probabil si psihologic, venind de la 21 la 19, este usor sa marchezi intr-o anumita situatie si a lipsit putina inspiratie.

Totusi, un gol in trei meciuri, nu e putin?

Sigur ca da, e putin, dar daca ratam foarte mult? De exemplu, cu Cipru, cu Muntenegru, trebuia sa fie pentru noi, 4-0 sau 4-1. Am avut ocazii clare cu portarul si pierdem in ultimul minut pe greseala.

Ce spune despre o eventuala demisie

Va reprosati ceva in acest proiect?

Sigur ca da, sunt ca orice antrenor, am responsabilitatea rezultatului, chiar daca e la juniori. Nu vreau sa imi caut o scuza. Este foarte greu sa incepi o munca in doua luni, altii care au facut lucreaza de 5 ani.

Ati discutat cu cei din FRF?

Nu, doar ce am venit, probabil o sa discut.

Va e teama? E posibil sa plecati?

Nu stiu, depinde ce vor decide cei de la FRF. O sa discutam si apoi o sa stiti.

V-ati gandit la o demisie?

Sigur, ca orice antrenor, cand pierzi, te gandesti. Daca ai constiinta ca nu puteai sa faci mai mult sau daca altcineva putea sa faca mai mult in locul meu. Raspunsurile le vor putea da cei de la FRF.

In trei ani, acesti tineri trebuie sa ajunga la echipa mare. Cum vedeti viitorul?

Totul depinde de ei. Vorbim despre jucatori, club, facilitati de antrenament, concept de antrenament si sa joace. Sa aiba o liga competenta. Sa lucreze. Va dau statistic. Nu este normal ca la fiecare meci sa ai 4, 5 accidentati. Sau la fiecare meci sa nu mai poti, sa ai intindere, contuzii. Aceste rezultate foarte proaste ar trebui sa ne trezeasca pe toti si sa o luam de la capat.

"Acum m-am pus si eu in pijamaua profesionala a lui Piturca"

Diseara, cu Finlanda, ar trebui ca nationala sa transeze calificarea?

Sigur, ar fi bine pentru fotbalul romanesc. Toti avem nevoie de acest balon de oxigen. Acum am avut si eu cum sa ma pun in "pijamaua profesionala" a lui Piturca, e greu.

Va asteptati la critici dupa ce ati avut si contre cu Hagi si proiectul sau?

Sa lamurim. Eu nu am avut nicio contra cu Hagi. Am spus ceea ce am gandit la momentul respectiv si sa stiti ca nu am avut nicio lupta cu Hagi, ca nu am luat eu de la scoala lui Hagi. Eu am invitat de multe ori, dar nu au putut sa vina din cauza problemelor de competitie de la club, fiind o echipa foarte tanara, el foloseste jucatorii in Liga si nu au venit la convocari. Asa s-a facut ca mie nu imi place Viitorul, dar am constatat, de cand cu Manea, o surpriza foarte buna. A jucat foarte bine primul meci, apoi a mai obosit. Nu are constanta sa joace la doua meciuri, dar e un jucator cu potential.

Care e atmosfera din lot?

E exact ca si cum pici la examen.

Asta e valoarea noastra, sa ne bata Cipru?

Eu v-am spus acum 2 luni si 8 zile ca situatia fotbalului romanesc este jalnica. Atunci poate am folosit un termen medical: ca avem cancer. Trebuie sa recunoastem. De cate ori sa mai luam bataie? Acum am luat eu bataie ca am gresit tactica. Altadata a luat alt antrenor, care si el a gresit tactica de joc. Dar trebuie sa ne intelegem: aceasta este valoarea, asa o vad eu. Trebuie sa o luam de la capat, potential exista, am descoperit cativa copii talentati. Dar fara munca, degeaba exista talent. Nu numai in fotbal, dar si in viata.

CITESTE SI

Modifică setările cookies