Încă patru ani pentru un Mondial? Răspuns fără ezitări: ”Sunt șanse foarte, foarte mici”

România are nevoie de două victorii în meciurile din luna noiembrie, cu Islanda (acasă) și Liechtenstein (deplasare) pentru a se califica la barajul pentru Campionatul Mondial de anul viitor, din Qatar.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 28 Octombrie 2021, 23:57
Data actualizarii: Vineri 29 Octombrie 2021, 00:07

Chiar dacă se va califica la baraj, Helmut Duckadam crede că România are șanse mici de calificare. Acolo, România va întâlni adversare mult mai bine cotate.

Helmut Duckadam: ”România, șanse foarte mici pentru Mondial”

„Nu va fi ușor, nu va fi simplu cu Islanda, deoarece vom juca și fără spectatori. E o echipă care și-a revenit ușor, dar trebuie să batem. Cu toate că, am spus-o de la început, șansele de calificare la Mondial sunt foarte, foarte mici. 

  • Imagine din România - Armenia

Avem meciuri de baraj cu echipe chiar bune, peste nivelul nostru. Ar fi un miracol să câștigăm acele două baraje ca să ne calificăm. Dar speranța moare ultima”, a spus Duckadam, la emisiunea Ora Exactă în Sport.

Portugalia, Spania, Elveția, Ucraina, Cehia, Scoția, Norvegia, Croația și Polonia sunt echipele care ocupă, în acest moment, locurile secunde în grupele de calificare.

Se răzgândește Rădoi? ”E momentul ca acest ciclu să se termine”

”Tricolorii” vor fi nevoiți să găsească și un alt selecționer pentru baraj, în cazul în care Mirel Rădoi va decide să nu rămână la echipa națională. După victoria cu Armenia, acesta a anunțat că va renunța la postul său după ce îi va expira contractul, scadent la finalul acestui an. 

„E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia acesastă echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. 

Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. Nu știu cât va dura pauza. După o săptămână, dacă mă va suna cineva, e posibil să accept o ofertă. Deja știu că nu voi continua la echipa națională!”, a spus Mirel Rădoi.

Programul naționalei României în luna noiembrie:

România - Islanda (11 noiembrie, 21:45, PRO TV)

Liechtenstein - România (14 noiembrie, 19:00, PRO TV)

Clasamentul Grupei J:

1. Germania 21p

2. România 13p

3. Macedonia de Nord 12p

4. Armenia 12p

5. Islanda 8p

6. Liechtenstein 1p

CITESTE SI
Modifică setările cookies