Gica Popescu Nationala

Gică Popescu s-a săturat de eșecurile naționalei: "Noi nu eram tot români, nu aveam același ADN?"

Naționala României a ratat un nou obiectiv în acest an, după ce a încheiat pe locul 3 în grupa din preliminariile pentru CM 2022.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 18:09
Data actualizarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 18:11

Astfel, România va ajunge la cel puțin 28 de ani fără o prezență la un Campionat Mondial, ultima oară când tricolorii reușeau această performanță fiind în 1998. La acea ediție disputată în Franța, România obținea șapte puncte într-o grupă din care mai făceau parte Anglia, Columbia și Tunisia, iar în optimi era eliminată de Croația (0-1).

Gică Popescu: "Sunt atâtea calificări pierdute! Noi nu eram tot români?"

Gică Popescu (54 de ani) a făcut parte din generația respectivă, iar în ultimele luni nu s-a ferit să aibă reacții dure la adresa actualei echipe naționale și a FRF.

Fostul căpitan al Barcelonei nu înțelege de ce forul condus de Răzvan Burleanu nu oferă explicații pentru rezultatele foarte slabe din ultimii ani și face o comparație cu generația sa.

"În calificările pentru 98' am făcut din 30 de puncte 28, ultimul meci egal în Irlanda. Ne-au egalat pe final, 1-1 şi ne-am certat în vestiar jumătate de oră, până a intrat nea Puiu şi a zis 'Bă, sunteţi nebuni? Suntem primii în grupă, 28 de puncte'.

Voiam să avem 30 din 30. Ăla e spiritul. Ăla e spirit de echipă naţională, altfel stai acasă. Să le pese de oameni, de ăştia care suferă în tribună şi plâng pentru naţională, că oamenii plâng pentru echipa naţională, ei nu plâng.

Nu ştiu ce face Comisia Tehnică şi ce nu. Ce a făcut echipa naţională în ultimii ani de zile, ce a adus această Comisie Tehnică, ce decizii au luat, aşa se face o analiză. Acolo (n.r. la FRF) sunt răspunsurile. Batistă pe ţambal, linişte. Sunt groaznice, pentru mine sunt groaznice, sunt atâtea calificări pierdute, păi nu se poate în 10 ani să ai cinci calificări, apoi să dispari.

Noi ce eram, nu eram tot români? Noi ce eram? Eram extratereştri? Nu ne-am născut tot aici, nu eram crescuţi tot aici? Nu aveam acelaşi ADN? Ăştia nu au ADN? Copiii ăştia?", a spus Gică Popescu, pentru Telekomsport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!