"Găsim noi ceva, suntem șmecheri!". Ladislau Boloni, discurs la rece despre situația dezastruoasă din fotbalul românesc

Ladislau Boloni Echipa Nationala FRF negocieri FRF Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Iunie 2022, 22:41
Data actualizarii: Marti 21 Iunie 2022, 22:49

Negocierile dintre Ladislau Boloni și oficialii FRF pentru preluarea echipei naționalei nu au ajuns la un rezultat, astfel că Edi Iordănescu a fost ales în postura de selecționer. 

Ladislau Boloni a negociat cu conducerea Federaţiei Române de Fotbal preluarea funcţiei de selecţioner al echipei naţionale a României, dar cele două părţi nu au ajuns la un acord. Ulterior, FRF l-a instalat în funcţie pe Edi Iordănescu.

Echipa naţională a României a rămas fără selecţioner la 14 noiembrie 2021, când antrenorul Mirel Rădoi a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu va mai continua la conducerea primei reprezentative după ratarea calificării la barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Mirel Rădoi preluase funcţia de selecţioner al României la 26 noiembrie 2019, post rămas vacant după plecarea lui Cosmin Contra.

Actualmente tehnician la Metz, Ladislau Boloni a vorbit despre situația din fotbalul românesc, prezentând motivele pentru care s-a ajuns în situația dezastruoasă din ultima perioadă. 

Declarațiile lui Ladislau Boloni despre situația de la națională și din fotbalul românesc

"Problema este că nu avem, după părerea mea, logica necesară ca, cu muncă și cu ardoare și cu voință și cu suferință să umplem gaura care a venit după ce statul nu a mai fost sponsorul principal al fotbalului românesc.

Am rămas la aceleași metode din socialism, iar Occidentul a avansat. La noi fotbalul a devenit 'facem noi, găsim noi ceva, suntem șmecheri', iar în celelalte părți fotbalul a devenit o industrie. Ei avansează, iar la noi groapa tot mai adâncă, tot mai adâncă.

Avem un vocabular deosebit de bogat despre ce și cum trebuie să facem. Atunci când trebuie să punem în practică ne dăm seama că suntem săraci.

Talentul nu este ajutat ca să se dezvolte și să se maturizeze ca să devină valoare. Talent avem, dar valoare nu. Între 17 și 19 ani, jucătorii trebuie să joace într-un campionat puternic. Faptul că cineva joacă în prima divizie din România nu mai reprezintă o garanție de valoare. Nu cred că nu avem jucători valoroși în România, dar această valoare trebuie crescută, trebuie căutată. Explicăm de ce nu se poate, dar nu sacrificăm un minut pentru a transpira, pentru a ne apropria prin practică", a declarat Ladislau Boloni la DigiSport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!