Nationala

Englezii invata FRF cum se face: suporterii rasisti care l-au atacat pe Sterling, identificati! Imaginile au ajuns la politie, fanii ar putea fi arestati si interzisi

Mai multi suporteri ai lui Chelsea, care l-au insultat pe Raheem Sterling la meciul cu City, au fost identificati si ar putea fi arestati si interzisi pe stadioane.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Decembrie 2018, 15:33
Data actualizarii: Luni 10 Decembrie 2018, 15:50

Englezii nu glumesc cu derapajele pe stadioane. Mai multi suporteri ai lui Chelsea au fost identificati ca fiind cei care i-au strigat mesaje rasiste din tribune lui Raheem Sterling.

Imaginile au ajuns pe mana politiei, iar suporterii ar putea fi interzisi pe stadioane. Mai mult, acestia s-ar putea alege chiar si cu dosare penale si ar putea ajunge dupa gratii.

  • Englezii invata FRF cum se face: suporterii rasisti care l-au atacat pe Sterling, identificati! Imaginile au ajuns la politie, fanii ar putea fi arestati si interzisi

Raheem Sterling a fost chemat si el la audieri si le-a povestit politistilor ca a auzit insultele rasiste in timpul meciului.

A contat si marturia unui suporter de culoare, care se afla in tribune, langa cei care l-au insultat pe Sterling.

"Nu am fost niciodata tinta unor atacuri rasiste. Am auzit ce s-a strigat din tribuna si pot sa va spun ca am fost inspaimantat", a povestit fanul.

In Romania, atacurile xenofobe sunt tolerate, Federatia plateste amenzi fara sa ia masuri

Derapajele suporterilor romani de la meciul cu Serbia, de pe National Arena, au fost trecute cu vederea de FRF, organizatorul meciului. Nu si de UEFA, care ne-a inchis portile la urmatorul meci, cu Lituania, si a trimis inca o amenda consistenta pe adresa FRF.

Din tribuna s-au auzit scandari xenofobe pe toata durata meciului, dar nici un suporter nu a fost identificat.

FRF a explicat ca nu exista cadrul legal in Romania pentru a-i pedepsi pe huligani, in cazul unor scandari rasiste sau xenofobe.

Modifică setările cookies