Englezii i-au dat o mână de ajutor lui Edi Iordănescu și au construit primul ”11” al României. Cine e vârf

nationala romaniei edi iordanescu EURO 2024 Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 15 Iunie 2024, 23:48
Data actualizarii: Sambata 15 Iunie 2024, 23:49

România se află în clipa de față în Germania pentru a lua parte la Campionatul European din 2024!

Tricolorii au fost repartizați în Grupa E la EURO 2024, care se vede la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina. Pe naționala din urmă o va înfrunta luni, 17 iunie, de la ora 16:00, pe ”Allianz Arena”.

Englezii i-au dat o mână de ajutor lui Edi Iordănescu și au construit primul ”11” al României. Cine e vârf

Jurnaliștii de la sportsmole.co.uk au scris despre naționala României și au alcătuit un prim ”11” al celor mai buni internaționali români care se află la EURO și care ar putea evolua în meciul de debut cu Ucraina.

Englezii l-au preferat, așadar, pe Florin Niță în poartă și au continuat cu Andrei Rațiu și Nicușor Bancu în benzile compartimentului defensiv, ca axul central să fie reprezentat de Andrei Burcă și Radu Drăgușin.

La mijloc au fost inserați Răzvan Marin și Marius Marin, ca în fața celor doi închizători să-și facă apariția Dennis Man, Nicolae Stanciu și Valentin Mihăilă. Britanicii l-au preferat pe Denis Drăguș vârf împins!

România, o singură victorie în istorie la EURO!

România a obținut calificarea la primul turneul final după opt ani. Ultima oară a fost la EURO 2016, acolo unde a terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Franța, Elveția și Albania.

Este a șasea prezență din istoria ”tricolorilor” la Campionatul European, care va ajunge la a 17-a ediție. Prima a fost în 1984, când la turneul final participau doar opt echipe. A urmat cel din 1996, iar apoi 2000, 2008 și 2016.

Cea mai mare performanță a fost reușită în 2000, la turneul final găzduit de Belgia și Olanda, unde România a obținut prima și singura victoria din istorie la un Campionat European, celebrul 3-2 cu Anglia, care a și asigurat calificarea ”tricolorilor” dintr-o grupă infernală, din care mai făceau parte Portugalia și Germania.

În sferturile de finală, România a dat peste Italia și a pierdut cu 2-0. A fost și ultimul meci al lui Gică Hagi pentru echipa națională (Regele a văzut atunci cartonașul roșu).

La Campionatele Europene din 2008 și 2016, România nu a reușit să obțină nicio victorie.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!