Edi Iordănescu, interviu în Portugalia înainte de EURO 2024. Cum poate fi România marea surpriză de la turneul final

edi iordanescu EURO 2024 Romania Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 01 Iunie 2024, 13:40
Data actualizarii: Sambata 01 Iunie 2024, 13:39

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de startul EURO 2024, Edi Iordănescu a acordat un interviu în presa din Portugalia în care a vorbit despre ce o așteaptă pe România la turneul final din Germania.

În interviul acordat pentru A Bola, Iordănescu amintește de performanța naționalei României din preliminariile EURO 2024. Tricolorii au câștigat o grupă fără să piardă contra celor din Elveția, Israel, Kosovo, Belarus sau Andorra.

Edi Iordănescu, interviu în Portugalia: "Dacă România va fi o surpriză la EURO, va fi o surpriză ca echipă"

Selecționerul României a spus care crede că sunt principalele calități ale naționalei, a vorbit despre "mica familie" din cadrul lotului, dar și despre posibilitatea ca tricolorii să producă surpriza în Germania.

"Faptul că ne-am calificat neînvinși de pe primul loc dintr-o grupă cu Elveția, Israel și Kosovo ne-a arătat multe aspecte pozitive și sper că vor mai fi și altele. Campionatul European va fi o provocare fantastică pentru mine și tinerii mei jucători. Vom face tot ce este posibil pentru a ajunge la următorul nivel de angajament și pentru a demonstra că potențialul nostru este și mai mare decât am demonstrat în calificări.

Am implementat o viziune bazată pe organizarea tactică, pe disciplină și pe o analiză amplă atât a adversarilor, cât și a noastră. Mergem către obiectivul comun cu mentalitate de luptă, unitate, spirit de sacrificiu și dorința fiecărui jucător în parte. Acesta este drumul pe care dorim să îl păstrăm.

Un lot cu atât de mulți jucători tineri la nivel internațional poate fi o provocare, dar și o oportunitate. Depinde de fiecare jucător să dea totul pentru echipă. Așa pot transforma momentul acesta într-o oportunitate. Am construit o echipă și, așa cum spun jucătorii mei, este și o mică familie. Tot ceea ce am realizat până acum s-a reușit prin forța acestui grup. Dacă vom fi o surpriză, cred că vom fi o surpriză ca echipă, chiar dacă avem și calitate individuală", a spus Edi Iordănescu, pentru A Bola.

Edi Iordănescu: "Obiectivul nu este acela de a câștiga grupa"

România va înfrunta Ucraina, Belgia și Slovacia în grupa E de la EURO 2024. Iordănescu a vorbit în mod special despre cea mai puternică adversară, Belgia.

"Belgia este o echipă mare, cu jucători valoroși, care au experiență la cel mai înalt nivel și o valoare incontestabilă. Nouă, din nefericire, ne lipsește experiența internațională cu rezultate bune în ultimele decenii. Abordarea noastră este aceea de a obține maxim din fiecare meci, indiferent de numele sau reputația adversarei. Am avut obiectivul de a ne califica la Campionatul European și am făcut-o.

În Germania ne vom concentra pentru a arăta cel mai bun joc al nostru. Vom încerca să profităm de slăbiciunile adversarilor. Obiectivul nu este acela de a câștiga grupa, însă, așa cum am arătat și în preliminarii, dacă vom avea oportunitatea vom face totul pentru a ajunge pe primul loc în grupă", a mai spus Iordănescu.

Programul României la EURO 2024

  • Luni, 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)
  • Sâmbătă, 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • Miercuri, 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt)

Înaintea participării la turneul final, România va disputa două partide amicale pe Stadionul Steaua, cu Bulgaria (4 iunie) și Liechtenstein (7 iunie).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!