VIDEO Edi Iordănescu îi dă replica lui Gică Hagi. De ce nu l-a trecut pe Ianis nici măcar pe lista preliminară

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 19 Martie 2023, 10:36
Data actualizarii: Duminica 19 Martie 2023, 10:36

Edi Iordănescu a acordat un interviu pentru FRF TV în care a prefațat meciurile României cu Andorra și Belarus. Selecționerul a vorbit și despre câteva controverse apărute recent.

În ultimele zile, au apărut o mulțime de discuții referitoare la absența lui Ianis Hagi. Mijlocașul lui Rangers nu a fost trecut nici măcar pe lista preliminară a naționalei României, motiv pentru care Gică Hagi a avut o reacție dură, spunând că fiul său nu este important pentru selecționer.

Edi Iordănescu îi dă replica lui Gică Hagi. De ce nu l-a trecut pe Ianis nici măcar pe lista preliminară

Cu minute puține după accidentarea care l-a ținut departe de gazon un an, Ianis Hagi nu a fost trecut nici măcar pe lista preliminară pentru "a nu se răscoli lucrurile" și "a nu se aprinde spiritele", spune Edi Iordănescu.

Selecționerul a explicat că, în această perioadă, pentru Ianis Hagi ar fi mai bine să rămână în Scoția, să se antreneze, iar în momentul în care este 100% apt să revină în tricoul naționalei. Mai mult, Edi Iordănescu a subliniat că a discutat cu mijlocașul lui Rangers și i-a explicat clar motivele încă de la început.

"Pentru mine, acesta nu este un subiect și n-ar trebui să fie nici pentru opinia publică. Mai mult decât atât, nu cred că e un început bun pentru o campanie. Echipa națională vine după o secetă de performanță și avem nevoie de liniște atât cât se poate s-o avem. Mă simt nevoie să comentez doar pentru că s-a amplificat atât de tare subiectul, e nevoie să am o anumită poziție și să clarific lucrurile. Cu mențiunea că după acest moment, pentru mine nu va mai exista acest subiect.

O iau cronologic, ca să fie clar pentru toată lumea. Când am anunțat oficial lotul lărgit, Ianis avea 64 de minute jucate în toate competițiile după 13 luni de pauză. Primul lucru pe care l-am făcut și primul jucător cu care am comunicat, exact în aceaași zi, a fost Ianis Hagi. Fac o paranteză. În toată această perioadă am ținut legătura constant cu el, cum am făcut cu toți jucătorii. Am comunicat cu el, i-am spus că din punctul nostru de vedere nu este la capacitate maximă. I-am văzut toate minutele jucate, i-am spus că are nevoie de sprijin, că suntem alături de el total, că avem încredere mare în revenirea lui, că o așteptăm cu nerăbdare.

La Glasgow este staff-ul medical care s-a ocupat de recuperarea lui, noi avem un staff medical deosebit de competitiv, dar care în patru zile e foarte greu să gestioneze și să diminueze riscurile. O formă mai mare de respect și de susținere pentru un jucător, decât să te sune selecționerul tău și să-ți dea aceste explicații, nu știu dacă poate să fie. Nu are nimeni parte de tratament special. Ianis este un jucător cu un potențial deosebit.

Merg mai departe și clarific următoarele lucruri. Era foarte ușor pentru noi să-l punem pe lotul lărgit, nu ne costa absolut nimic. Dar chiar asta i-am explicat, că nu facem decât să răscolim lucrurile, să aprindem spiritele. I-am explicat acest lucru și am considerat că e cel mai înțelept să-l lăsăm să-și continue parcursul de recuperare la echipa de club. Responsabilitatea este total a mea, deciziile îmi aparțin și este ceea ce mi-am asumat.

Îl așteptăm înapoi cu putere, sunt cel mai fericit atunci când va fi bine, din punctul meu de vedere relația mea cu Ianis este neschimbată. Și acest subiect, pentru mine, nu mai există", a spus Edi Iordănescu.

Gică Hagi: "Ianis, nici pe lista preliminară? E grav!"

"Regele" spune despre mijlocașul lui Rangers că este "cineva în lume, reprezintă România", iar decizia selecționerului de a nu-l preconvoca "este inexplicabilă".

"Eu nu vreau să intru în convocări, nu e treaba mea. Fiecare antrenor face aceste convocări. Ce am spus acum trei zile am zis pentru că se vorbea de o listă preliminară a stranierilor. Vorbim de un jucător care joacă la la unul dintre cel mai titrate cluburi din Europa, la un club foarte, foarte mare. Am zis părerea mea, nu cine joacă, dacă joacă, cât joacă. Am zis doar de o listă preliminară. Restul a fost doar diversiune, manipulare pe față. Trebuia să rămâneți doar în cadrul în care am fost eu, atât. Restul e diversiune. S-au încercat tot felul de diversiuni și de manipulare. Adevărul e că e jucător care joacă la un club foarte mare, e un jucător sănătos. Și-a revenit și joacă. E normal să joace 10-20 de minute, 30, 45. Eu vorbesc de o listă. Dacă Ianis nu a fost nici în lista aia, e grav. Eu sunt abilitat, construiesc o echipă, sunt manager de echipă. 

Vă mai zic un lucru. Sunt mândru pentru că sunt tatăl lui Ianis. Eu am devenit tatăl lui Ianis, să nu uitați lucrul ăsta. Îl omiteți cu toții. Eu am fost la Rangers și mi s-a zis că eu sunt tatăl lui Ianis. Ianis e deja consacrat, are personalitate și e cineva în lume. Să nu uitați că Ianis reprezintă România în lume, așa cum a făcut-o tatăl lui. E același brand în lume. După aceea, fiecare e liber să facă ce vrea. Nici pe lista de stranieri? Înseamnă că avem jucători foarte, foarte buni, de nivel cel mai mare în lume. E greu ca Ianis să prindă lista, foarte bine.

Avem doi jucători la lot (n.r - Alibec și Băluță), suntem mândri și sperăm să ajută echipa națională, să facă rezultate foarte bine. Restul... cine e responsabil acolo și răspunde, și-o asumă. Probabil va spune de ce unul și nu altul. Atenție, eu am vorbit doar de o listă preliminară. Eu nu l-am convocat pe Ianis. Am zis doar că eu, ca manager, am simțit că Ianis nu e un jucător important pentru Edi Iordănescu. Am dreptul meu să o zic. Sunt manager și gestionez un club și o echipă de nivel foarte bun. Cred că am demonstrat că știu și am văzut un lucru care mi se pare inexplicabil. E inexplicabil să nu fie pe lista jucătorilor străini. Înseamnă că avem numai jucători care joacă la un nivel foarte înalt și îi era foarte greu să aleagă. Pe acea listă preliminară! Nu convocat, nu cât să joace", a spus Gică Hagi, la conferința de presă premergătoare meciului Farul - Sepsi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!