Edi Iordănescu, ferm după ce a anunțat lotul: „Asta mă îngrijorează!” La ce s-a referit selecționerul României

nationala romaniei edi iordanescu FRF Nationala Edi Iordănescu
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 17:36
Data actualizarii: Duminica 13 Noiembrie 2022, 17:34

Edward Iordănescu a anunțat lotul pentru amicalele României cu Slovenia și Moldova.

Cum reprezentativa României nu s-a calificat la Campionatul Mondial din Qatar, naționala va disputa două amicale în pauza internațională specifică turneului de mare anvergură. 

Formația lui Edi Iordănescu se va confrunta cu Slovenia joi, de la ora 21:00, respectiv cu Moldova duminică, 20 noiembrie, de la ora 20:30.

Înainte de cele două meciuri, selecționerul a evidențiat faptul că este îngrijorat de lipsa experienței băieților săi la nivel internațional și a explicat motivul pentru care a convocat atât jucători tineri, cât și mai înaintați în vârstă.

Edi Iordănescu: „Avem puțini jucători care știu ce înseamnă jocul la nivel internațional”

„Schimbarea de generație este un clișeu. La echipa națională este vorba despre un mix de generații. Avem nevoie de exemple pentru jucătorii tineri. Nu văd o problemă media de vârstă. Venim după niște campanii eșuate și avem nevoie de oameni noi, de tineri, de energie și avem nevoie și de jucătorii cu experiență, cu ștate vechi.

Pe mine nu mă îngrijorează media de vârstă, ci lipsa experienței internaționale. Avem foarte puțini jucători care știu ce înseamnă jocul la nivel internațional, care, la nivel de cluburi, se luptă pentru astfel de obiective, și asta este o problemă. Când îți lipsește experiența internațională, vii și o cauți la echipa națională, dar e mai greu să o găsești pentru că nu te așteaptă nimeni.

Avem adversari de calibru, avem acum două jocuri amicale foarte importante. Slovenia este o echipă deja consolidată și traversează o perioadă bună. Trebuie să ne ridicăm la nivelul lor, să propunem un fotbal total și doar așa avem o șansă.

La prima vedere pare destul de puțin. Aș eticheta acest nucleu de jucători de jucători mai mult cu selecționată internă, susținută cu câteva nume din exterior. Încercăm să compensăm lipsa experienței cu energie și entuziasm”, a spus Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Lotul convocat pentru meciurile cu Slovenia și Moldova 

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Bogdan Vătăjelu (Universitatea Craiova, 1/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)

MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), Daniel Paraschiv (FC Hermannstadt, 0/0)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!