VIDEO EXCLUSIV Duckadam cere schimbări majore la echipa națională: "Sper ca Edi să facă asta!"

Helmut Duckadam a vorbit despre ultimele rezultate ale echipei naționale a României și a spus ce ar trebui să facă Edi Iordănescu în viitorul apropiat la prima reprezentativă.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Septembrie 2022, 19:27
Data actualizarii: Joi 29 Septembrie 2022, 19:27

România a retrogradat în Liga C din Nations League după ce a terminat pe ultimul loc o grupă din care au mai făcut parte Bosnia, Finlanda și Muntenegru, iar tricolorii vor fi în urna a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2024.

Duckadam cere schimbări majore la echipa națională

Helmut Duckadam este de părere că Edi Iordănescu ar trebui să apeleze la o adevărată strategie de întinerire a lotului, iar FRF să îi permită să rateze următorul obiectiv pentru a-i acorda suficient timp în vederea construirii unei naționale puternice.

De asemenea, fostul mare portar al Stelei nu vede oportună o nouă schimbare de selecționer la naționala României.

"Ne-am obișnuit de zeci de ani să spunem că speranța moare ultima, dar noi tot trăim cu speranța. Nu știu dacă neapărat trebuie să punem o mare vină pe Edi. A încercat cum au încercat Contra și Rădoi, dar n-au avut curaj până la capăt. Dacă tot vrem să întinerim lotul, atunci să o facem de la zero. Să mergem pe un nou fond de jucători, dar aici trebuie să ai sprijinul FRF, să îți dea un contract pe 4 ani, să renunți la un obiectiv pentru a-ți urmări al doilea obiectiv.

Cine a ratat această campanie a fost FRF. Eu am impresia că ne-a aruncat praf în ochi cu Loți Boloni, să nu mai spunem de Hagi, Petrescu sau Răzvan Lucescu. Cu Boloni era o soluție, e un antrenor cu experiență, mult mai multă decât Edi Iordănescu și cred că ar fi reușit ca în 4 ani să facă o națională competitivă.

Acum mergem pe mâna lui Edi, îi dăm credit. Eu sper să facă această schimbare, care s-a văzut la ultimul meci, adică să meargă până la capăt cu ea.

Eu cred că ar trebui să avem puțină răbdare și să construim o echipă pentru a avea speranțe pe viitor. Aș vrea să văd 6-8 jucători ai echipei naționale pe care să-i știu titulari. Și Rădoi a încercat, dar a făcut atât de multe schimbări că la un moment dat ai pierdut șirul", a spus Helmut Duckadam, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!