Nationala

Dorinel Munteanu îi dă un sfat lui Laszlo Boloni, înainte de preluarea naționalei

Laszlo Boloni (68 de ani) este foarte aproape de a deveni noul selecționer al naționalei României.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 18:59
Data actualizarii: Sambata 08 Ianuarie 2022, 19:06

După negocierile de la Nisa, de la finalul lunii decembrie, Boloni a sosit joi seară la București, iar vineri a discutat timp de aproximativ patru ore cu președintele Răzvan Burleanu și directorul tehnic Mihai Stoichiță. Negocierile dintre cele două părți ar fi decurs foarte bine, iar acum este așteptat un anunț oficial în acest sens.

Dorinel Munteanu: "Boloni e cea mai bună variantă"

Dorinel Munteanu (53 de ani), liderul all-time al prezențelor la naționala României (134 de meciuri, 16 goluri), în prezent antrenor la Oțelul Galați, a fost elevul lui Laszlo Boloni în primul mandat al antrenorului la naționala României (2000-2001) și spune că alegerea Federației este cea mai bună în momentul de față.

"Neamțul" îl sfătuiește pe Laszlo Boloni să își aducă în staff câțiva secunzi care să cunoască foarte bine fotbalul din România pentru a avea o perspectivă mai bună în momentul selecției, având în vedere că antrenorul a stat departe de fotbalul nostru în ultimii 20 de ani.

"Mi se pare o variantă foarte bună la momentul acesta. Am tot încercat cu antrenori tineri și rezultatele știm care au fost. Lui Loți îi trebuie în staff niște antrenori secunzi care să cunoască fotbalul românesc. El a fost mult timp plecat din România, nu prea cunoaște ce se întâmplă cu jucătorii. El ar trebui să aibă în staff oameni de încredere. Loți va fi cea mai bună variantă dacă s-ar concretiza.

Sincer, eu am o relație foarte bună cu Loți, dar am proiectul meu la Galați, mi-am dat cuvântul. N-am discutat cu nimeni, dar e posibil. Totul este posibil.

În ultimii ani am mers cu antrenori fără experiență, unii n-au avut niciun an de antrenorat și asta s-a văzut. Loți e un antrenor cu experiență și ar putea să ne califice. Eu nu mă gândesc la un proiect pe termen mediu sau lung, ci la actualitate. Noi trebuie să ne calificăm, iar asta trebuie să fie și ideea Federației, să aducă antrenori care să califice echipa", a spus Dorinel Munteanu, la Telekomsport.

Ladislau Boloni a mai pregătit naționala României între 2000 și 2001, când a plecat după doar 10 meciuri, în care a obținut 6 victorii, un rezultat de egalitate și 3 înfrângeri. 

De-a lungul carierei, tehnicianul le-a mai pregătit pe Nancy, Sporting Lisabona, Rennais, AS Monaco, Al-Jaziro, Standard Liege, Al-Wahda, Lens, PAOK, Al-Khor, Royal Antwerp, KAA Gent și Panathinaikos. 

Modifică setările cookies