Nationala

DNA a clasat dosarul in cazul Piturca! Fostul selectioner nu are de platit despagubiri celor de la FRF!

In urma cu cateva luni DNA a inceput sa investigheze conditiile in care Piturca a plecat de la nationala.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Mai 2015, 16:12
Data actualizarii: Marti 12 Mai 2015, 16:23

Iar rezultatul este ca Piti nu are de platit nimic pentru ca a lasat Romania pentru experienta de la Ittihad. Nici FRF nu se face vinovata ca l-a lasat sa plece fara sa-i ceara bani.

"A rezultat din actele dosarului ca, in cauza, nu poate fi pusa in miscare actiunea penala deoarece, conform articolului N punctul 2 din contractul invocat in plangere, raporturile de munca pot inceta oricand prin acordul partilor.

Plata despagubirilor despre care se vorbeste in plangerea penala ar fi devenit incidenta doar in situatia prevazuta de articolul N punctul 5 din acelasi contract, text care stipuleaza denuntarea unilaterala a contractului de catre oricare din parti", arata DNA, informeaza Mediafax.

In ordonanta de clasare se subliniaza ca, fiind vorba de un act bilateral, niciuna din parti nu datoreaza niciun fel de despagubiri.

"In legatura cu sustinerea din plangere, conform careia nu s-a respectat articolul 35 alineatul 4 litera J1 din statutul Federatiei Romana de Fotbal, aceste dispozitii nu se aplica spetei de fata, contractul de munca fiind incheiat si, respectiv, reziliat, exact de aceleasi persoane indrituite la aceasta; prevederile din statut mentionate se refera la eliberarea din functie ca act de vointa al Federatiei si nu la acordul bilateral de care vorbeam mai sus", conform sursei citate.

Dosarul de urmarire penala a fost deschis de Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce patronul FC Universitatea Craiova, Adrian Mititelu a facut o plangere impotriva presedintelui FRF, Razvan Burleanu, legat de rezilierea contractului fostului selectioner Victor Piturca, precizand ca este vorba de abuz in serviciu in acest caz.

Modifică setările cookies