DAUM liber la naturalizari! Romania se pregateste de primii "Boateng si Podolski" din nationala. Cei 3 jucatori care asteapta telefonul de la FRF

DAUM liber la naturalizari! Romania se pregateste de primii "Boateng si Podolski" din nationala. Cei 3 jucatori care asteapta telefonul de la FRF

Finala de la Euro, Portugalia - Franta, e duminica la ProTV de la 22:00

Naturalizarile sunt o moda deja la echipele nationale din Europa. Echipe ca Anglia, Portugalia, Spania, Franta sau Italia au mai multi jucatori in componenta, care nu sunt englezii 100%, multi fiind proveniti din provincii sau zone aflate sub administrarea lor, sau au rude de origini ce le-au permis sa aleaga o nationala puternica in detrimentul tarii lor.

Un exemplu perfect este Boateng, fundasul Germaniei care ar fi trebuit sa reprezinte Ghana, asa cum o face fratele sau, Kevin Prince Boateng. Un alt exemplu este El Shaarawy, egipteanul ce joaca pentru Italia, Diego Costa, brazilianul ce joaca pentru Spania, Sterling, jamaicanul ce joaca pentru Anglia sau Payet, francezul nascut in Saint Denis, o insula de langa Africa.

"Multe natiuni naturalizeaza jucatori. Il vedem la Germania pe Boateng care nu arata ca un neamt obisnuit, la fel avem jucatori polonezi. Sunt multe tari care apeleaza la jucatori care au legaturi stranse cu acea tara. Naturalizarea unor jucatori este una dintre posibilitatile pe care le voi lua in considerare. Nu pot sa dau nume, dar cu ajutorul echipei de scouting ii vom descoperi pe cei care pot aduce un avantaj echipei nationale si pot ajuta prin performantele lor", a spus germanul in conferinta de presa.

Primii trei jucatori care asteapta telefonul de la FRF pentru a veni la nationala Romaniei sunt Hamroun, Fatai si De Amorim. Ultimul a obtinut deja cetatenia romana si poate fi selectionat oricand de Daum, in timp ce primii doi pot primi oricand cetatenia.

Mijlocasul Stelei poate depune actele pentru "merite sportive", asa cum a obtinut De Amorim viza, deoarece nu are 5 ani in Romania, venind abia in 2015 la Otelul Galati, in timp ce Fatai are aproape 10 ani in Romania, jucand la Farul si la Astra.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Surse: Guvernul va da OUG pentru creșterea alocațiilor copiilor cu 20 % din ianuarie
BRAT
Modifică setările cookies