FOTO EXCLUSIV Cine sunt ultrașii huiduiți de întreg stadionul care au afișat bannerul "Kosovo este Serbia"

kosovo Romania Serbia uniti sub tricolor Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Septembrie 2023, 23:14
Data actualizarii: Marti 12 Septembrie 2023, 23:15
Meciul România - Kosovo a fost întrerupt în minutul 18 din cauza comportamentului unui grup de ultrași români.

Partida de pe Arena Națională a fost întreruptă în minutul 18, după ce o parte a ultrașilor prezenți în zona Peluzei Sud a aprins torțe și a afișat un banner cu mesajul "Kosovo is Serbia". Mai mult, pe durata imnului celor din Kosovo din acea zonă a stadionului s-a strigat "Serbia".

Ultrașii din "Uniți sub tricolor" au întrerupt meciul România - Kosovo pentru 50 de minute

Deși au fost rugați de mai mulți jucători ai naționalei să renunțe la banner, suporterii au refuzat, iar arbitrul a trimis jucătorii la vestiare. Jocul s-a reluat după o pauză de aproximativ 50 de minute, oficialii UEFA transmițând că este un ultim avertisment.
 
În mijlocul incidentelor s-au aflat suporterii mai multor echipe din țară. Printre cei mai vocali s-a numărat Andrei Preda, poreclit "Gogoașă", liderul Peluzei Sud Craiova, care a discutat cu jandarmii, cu fotbaliștii naționalei României, dar și cu reprezentații UEFA.
 
Ultrașii din "Uniți sub tricolor" au intrat într-un conflict și cu fanii români prezenți la tribuna a doua, care au scandat "Rușine să vă fie!". De altfel, întreg stadionul a huiduit ulterior facțiunea care a provocat incidentele de pe Arena Națională.
 
În cele din urmă, bannerul cu mesajul "Kosovo este Serbia" a fost predat de ultrași către jandarmi, care l-au trimis mai departe către observatorul partidei. La "negocieri" au mai participat o delegație a FRF și reprezentații UEFA. Ultrașii au promis că nu vor repeta scandările, însă cu condiția să nu fie evacuați din arenă.

Au anunțat că se vor răzbuna încă de dinainte de meci

Facțiunea "Uniți sub tricolor" a postat un mesaj cu câteva ore înainte de meci în care anunță că "a venit vremea returului", lăsând de înțeles că se vor răzbuna după incidentele de la meciul tur de la Priștina. 
 
"Diseară, tricolorii vor întâlni reprezentativa fotbalistică a unei regiuni pe care România n-o recunoaște ca stat independent, respectând adevărul istoric, potrivit căruia acest teritoriu a fost desprins ilegitim din țara vecină nouă, Serbia. 

După ce la meciul tur din Priștina, imnul nostru a fost huiduit îndelung de întregul stadion, iar suporterii români au fost ținta injuriilor continue și a jignirilor repetate ale suporterilor kosovari, o mare parte din fani fiind evacuați, arestați, agresați și amendați doar pentru că au afirmat un adevăr istoric subliniat și la nivel de stat, a venit vremea returului.

Rămânem coerenți în afirmarea realității și așa cum am subiliniat la meciurile tur-retur cu Serbia din 2018, de la Belgrad și București, cât și la meciul tur din Priștina, percepem adversarul de azi ca unul fără legitimitate, desprins prin interese străine de țara mamă, așa cum a fost și Basarabia furată țării noastre în mod repetat de către "monstrul dinspre Răsărit”.

Ne vedem pe stadion!", a transmis "Uniți sub tricolor".

VIDEO Ultrașii din "Uniți sub tricolor", huiduiți de restul suporterilor la România - Kosovo

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!