Nicolae Stanciu Echipa Nationala Nations League Nationala Nicolae Stanciu

Cine este liderul naționalei în viziunea lui Nicolae Stanciu: „Am un respect enorm pentru el”

Lotul naționalei României se află în cantonamentul de la Mogoșoaia. "Tricolorii" se pregătesc intensiv de ultimele două confruntări din grupele Nations League.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Septembrie 2022, 17:20
Data actualizarii: Luni 19 Septembrie 2022, 17:19

Nicolae Stanciu este unul dintre jucătorii convocați de Edward Iordănescu la reprezentativa de fotbal a României pentru meciurile din Nations League.

Acolo, România se va întâlni cu Finlanda vineri, 23 septembrie, de la ora 21:45, și cu Bosnia și Herțegovina luni, 26 septembrie, de la aceeași oră.

Edi Iordănescu nu va dispune de Vlad Chiricheș, căpitanul naționalei, iar Nicolae Stanciu a spus că este pregătit să-i ia locul și să fie liderul de pe teren.

Stanciu: „Este o pierdere imensă pentru noi”

„Mă bucur să fiu aici. Mi-au lipsit colegii, oamenii de la Mogoșoaia, tot ce înseamnă echipa națională. Îmi doream extrem de mult să fiu din nou printre tricolori și mereu e un sentiment aparte să pot să îmi reprezint țara.

Am vorbit destul de des cu selecționerul, nu doar acum, ci și în iunie, când nu s-a putut să fiu convocat. Am vorbit despre mai multe lucruri (n.r. – cu Edi Iordănescu). Abia aștept să lucrăm împreună!

Sincer, am suferit la fel de mult precum cei care au fost aici. N-au fost meciurile pe care ni le doream și rezultatele. Dar vrem să ne focusăm pe aceste două meciuri rămase din Liga Națiunilor și să mai îndulcim situația.

Trebuie să fim uniți și să formăm acea maturitate. Jucătorii tineri nu sunt suficient de maturi, dar au văzut anul acesta ce înseamnă să fii la echipa mare. Cred că, după aceste două meciuri din Liga Națiunilor și meciurile amicale din luna noiembrie, vom fi mult mai bine și la anul vom face tot ce depinde de noi ca să ajungem la turneul final.

Am mare încredere că vom reuși, am încredere în această echipă. Chiar dacă suporterii români nu mai au încredere în noi acum, sper să-i aducem aproape de noi și să reușim să ne calificăm la Campionatul European.

Sunt pregătit mereu să îmi asum rolul de lider. Am un respect enorm pentru Vlad (Chiricheș), el este liderul acestei echipe. Este o pierdere imensă pentru noi. Dar am făcut lucrul ăsta de mai mulți ani, când au venit jucători noi, tineri. Mereu am fost alături de ei și am încercat să ajut pe toată lumea să se integreze.”, au fost cuvintele lui Nicolae Stanciu într-un interviu pentru FRF TV.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!