Basarab Panduru edi iordanescu Liga Natiunilor Muntenegru Romania Nationala

Basarab Panduru, fără milă cu Edi Iordănescu: "Ai tăcut din gură, ai dat din cap, iar acum ne spui asta?"

Edi Iordănescu a început dezamăgitor mandatul de selecționer al României, iar antrenorul a fost aspru criticat de numeroase persoane din fotbalul românesc.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 06 Iunie 2022, 09:46
Data actualizarii: Luni 06 Iunie 2022, 09:45

Iordănescu a început cu două meciuri amicale, 0-1 contra Greciei și 2-2 împotriva Israelului, iar în primul meci oficial a pierdut clar contra Muntenegrului, scor 0-2, după un joc foarte slab al României în Liga Națiunilor.

Basarab Panduru, fără milă cu Edi Iordănescu

După meci, selecționerul a spus că nu a mers la echipa națională pentru a-și distruge cariera și a cerut ca toată lumea să își asume rezultatele echipei naționale, nu numai el.

Basarab Panduru a avut o reacție dură după discursul lui Edi Iordănescu, spunând că selecționerul și-a asumat obiectivul stabilit de FRF și nu are dreptul să facă astfel de declarații în acest moment.

"El, când vine, acceptă un contract pe care nu l-a acceptat nimeni. Tu te-ai dus cu același contract la toată lumea. Ceilalți nu au vrut să discute despre contract, au spus că e ceva personal între ei și președinte, dar Boloni a discutat. Tu ai acceptat ce n-a acceptat nimeni. Dacă termini pe locul 3, te putem da afară. 'A, da? Foarte bine! Cum? Normal, locul 1, 2, semnez contractul, dați-mi-l, îl semnez imediat'. Ca acum, după primul meci, să ne spui că trebuie toată lumea să aibă responsabiitate, că trebuie o grămadă de lucruri pe care, dacă probabil le-ai fi spus atunci, nu mai erai selecționer, că nu te mai puneau.

Atunci ai tăcut din gură, ai dat din cap, ai venit, iar acum vii să ne spui că nimic nu e bun? Tu de fapt vrei să-ți aperi pielea, miroși că vin astea patru meciuri și te-ar putea da afară. Hai să fim toți vinovați, să ne dăm toți vinovați... bănuiesc că vorbește de o reconstrucție, care nu știu ce o însemna. Ce vrei? Să nu mai vină Chiricheș? Să nu mai vină călcâiul, Maxim, și să-i aducem pe ceilalți?", a spus Basarab Panduru, la Orange Sport.

Dacă termină pe locul 4, Edi Iordănescu pleacă automat de la națională

În luna februarie, la scurt timp după ce a fost prezentat în funcția de selecționer, Edi Iordănescu a fost invitat la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena, unde a explicat care sunt clauzele din contract referitoare la clasarea din Liga Națiunilor.

"Nu e ceva superficial, au o importanță aceste jocuri din Liga Națiunilor. Dacă rolul acestor jocuri era exclusiv pentru a construi, fără niciun fel de interes în ceea ce înseamnă șansele pentru următoarea campanie, cu siguranță că nu aș fi acceptat un astfel de obiectiv intermediar. 

Această campanie are o importanță majoră. Îți poate oferi o șansă în plus pentru a merge la turneul final, european. Dacă nu-mi asumam, probabil eram etichetat ca și cum n-am avut curaj. Nu, mi-am asumat cu tărie! 

Dacă terminăm pe locul 3, e opțiunea lor. La locul 4 se întrerupe automat contractul. Mi le-am asumat! 

Mi-era mai ușor să merg la un contract pe doi ani și jumătate cu un confort și siguranță decât să merg la un contract care se poate încheia după 7 luni", spunea selecționerul României.

Meciurile din iunie ale României în Liga Națiunilor

  • Sâmbătă, 4 iunie: Muntenegru – ROMÂNIA 2-0
  • Marți, 7 iunie, ora 21:45, stadion Bilino polje (Zenica): Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
  • Sâmbătă, 11 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București): ROMÂNIA – Finlanda
  • Marți, 14 iunie, ora 21:45, stadion Giulești (București): ROMÂNIA – Muntenegru
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!