Romania Grecia Victor Piturca Nationala

Romania a RETRAS tricoul cu numarul 10! Transformarea INTERZISA de milioane de oameni la nationala

Victoria cu 1-0 de la Atena e rezultat de calificare pentru Romania. Dupa 6 ani, nationala nu mai asteapta in genunchi minunile. Trebuie sa faca minimul rezultatelor normale pentru a fi in Franta.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Septembrie 2014, 20:04
Data actualizarii: Luni 08 Septembrie 2014, 23:14

Piturca si echipa lui sunt intr-o companie de calcule simple. Grecia, Ungaria si Finlanda vor si ele locuri in urnele pentru Paris, insa asta poate fi deja ultima problema a nationalei. Adunarile repetate de 3 puncte pe National Arena si tactica Expendables departe de Bucuresti sunt secretele usoare ale noii nationale.

Numarul 10, o obligatie

Dupa abandonul Mutu, Romania a trecut 'Tanase' deasupra numarului 10. Solutiile Florescu, in trecut, sau Maxim, titular in cel mai important tricou din nationala pentru Atena, au fost numai amanari. Milioane de oameni il asteapta pe Ianis Hagi sa ia tricoul de magician al tatalui sau. Romania cu artisti e o amintire care poate fi reciclata exclusiv online.

Varianta 2014 ofera o realitate complet diferita. In Grecia, statistica de final a aratat o posesie de numai 35% a tricolorilor.

Maxim a fost inhibat de stilul echipei in care a intrat. N-a stiut cum sa straluceasca si a terminat meciul pe banca. Dupa disparitia lui Mutu din fotbalul jucat pe trofee, Romania n-a mai dominat ofensiv decat adversari de calitate modesta, Ungaria, Estonia, Trinidad sau Andorra. Numarul 10 e imposibil de retras in magazie la nivel international, dar Romania i-a pierdut spiritul adevarat cu multi ani in urma.

De ce Expendables?

Selectionerul sustine ca a adaptat stilul nationalei la potentialul jucatorilor pe care ii are. Recordul individual si statutul de la echipele de club - pentru stranieri, respectiv performantele europene la jucatorii adusi de la Steaua si Astra, tind sa-i dea dreptate.

Romania a facut Ice Bucket Challenge dupa fiecare campanie ratata, insa n-a putut sa recupereze nimic din magia generatiei '90. Calificarea pentru 2016 va fi obtinuta in baza unor cu totul alte principii decat cele care i-au adus nationalei sfertul de finala cu Suedia, in 1994, sau parul de aur de dupa victoria cu Anglia, in 1998.

Eliminarea lui Marica a retras liniile si mai aproape de Tataursanu. Traseele mereu proaste ale grecilor nu au pus intrebari, ci au facut doar timpul sa treaca greu. Atat pentru jucatori, cat si pentru Piturca sau suporteri. Romania s-a impus impotriva calitatilor despre care istoria le-a vorbit non-stop fanilor inca din anii '60. Nationala care tine mingea jos si o ascunde, care terorizeaza adversarul din talent, e moda care pare trecuta definitiv.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!