Romania, campioana europeana la prima editie a turneului la baschet 3x3: "Am muncit 10 ani pentru acest succes!"

Romania Baschet
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Septembrie 2014, 22:10
Data actualizarii: Duminica 07 Septembrie 2014, 22:11

Editia de la Bucuresti a CE de baschet 3x3 a reprezentat un mare succes

Nationala de baschet masculin a Romaniei a castigat medalia de aur a primei editiii a Campionatului European 3x3 de la Bucuresti, dupa ce a invins reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 18-16.

Romania devine astfel prima campioana europeana la baschet masculin 3x3, competitia organizata la Bucuresti fiind editia inaugurala a CE.

"Este un succes muncit, meritat, dupa 10 ani ai Romaniei in disciplina de baschet 3x3. Romania a fost pionier in aceasta disciplina, iar acum culegem roadele. Am avut un public senzational in aceste trei zile la Bucuresti, iar la final ne-am bucurat impreuna, cand s-a cantat imnul. Asteptam evenimente la fel, dar si ca tinerii care au urmarit evenimentul sa vina la baschet, sa vizeze performanta.

Medalia de aur castigata de Romania este o gura de oxigen pentru baschetul romanesc, ne-am vazut mai mult peste tot, ne dorim ca dupa aceste rezultate sa aducem copiii spre baschet. Speram ca cei patru baieti care au castigat aurul pentru Romania sa devina modele pentru copii", a declarat presedintele FR Baschet, Horia Pau

Rezultatele obtinute anterior de echipa Romaniei, formata din jucatorii Angel Santana, Bogdan Popescu, Catalin Vlaicu si stefan Vasile, sunt urmatoarele: 16-13 cu Italia, 15-8 cu Azerbaidjan si 20-21 cu Slovenia (in grupa C), 21-15 cu Belgia (in sferturile de finala) si 18-13 cu Lituania (in semifinale).

Medalia de bronz a revenit echipei Lituaniei, care a invins in finala mica Grecia, cu scorul de 21-18.

La feminin, Romania, in componenta Gabriela Marginean, Andra Haas, Anca sipos si Alina Craciun, a invins Irlanda cu 17-12 si Ucraina cu 20-17 si a pierdut cu Elvetia, cu 15-20 (in grupa C), iar in sferturi a fost invinsa de Rusia, cu 15-21.

Medalia de aur a competitiei feminine a fost castigata de Rusia, scor 16-13, cu Slovenia, in timp ce Belgia a cucerit medalia de bronz dupa victoria din finala mica, in fata Olandei, cu scorul de 16-10.

Potrivit FR Baschet, peste 10.000 de spectatori au asistat la prima editie a Campionatului European de la Bucuresti in cele trei zile de competitie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!