Antrenorul care l-a făcut pe Edi Iordănescu să intre în "prelungiri", la o cafea. "Vreo trei ore"

edi iordanescu Echipa Nationala Mirel Radoi Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 15 Februarie 2022, 16:50
Data actualizarii: Marti 15 Februarie 2022, 17:00

Edi Iordănescu are ca obiectiv calificarea României la Campionatul European din 2024. 

Edi Iordănescu și-a făcut bine temele încă din startul experienței sale la prima reprezentativă. A semnat un contract cu FRF până în 2024 și are ca misiune principală calificarea tricolorilor la Campionatul European programat peste doi ani. 

România a ratat prezența în barajul pentru CM din Qatar după ce a terminat pe locul al treilea Grupa J a preliminariilor, în spatele Germaniei și Macedoniei de Nord, dar intră într-o nouă eră, cu un selecționer extrem de optimist, care a spus recent, la Ora Exactă în Sport, că va duce naționala la EURO 2024. 

Până atunci însă, fiul lui Anghel Iordănescu și-a luat toate informațiile despre jucători și de la foștii selecționeri, pentru a a le plasa într-un context mai larg. Antrenorul în vârstă de 43 de ani a recunoscut că a stat de vorbă cu Cosmin Contra și cu Mirel Rădoi.

"L-am invitat pe Mirel la o cafea de o oră, întâlnirea s-a transformat în trei ore"

”Printre prioritățile pe care le-am făcut atunci când am semnat cu echipa națională au fost să port discuții cu Mirel și cu Cosmin. Știam că amândoi sunt dispuși, sunt disponibili. Știam că simt foarte mult pentru echipa națională și sunt atașați de echipa națională, suntem și foarte apropiați, ca și generație.

I-am apelat, pe Mirel l-am invitat aici, unde a fost casa lui, foarte mult timp, a fost o întâlnire așa, un pic. Eu am fost gazdă și el invitatul. Când l-am apelat mi-a arătat disponibilitate totală, l-am invitat la o cafea de o oră și s-a prelungit la vreo trei ore”, a declarat selecționerul României, potrivit as.ro. 

Mirel Rădoi (40 de ani) este liber de contract de la finalul lunii noiembrie, după ce s-a despărțit de naționala României. La două luni și jumătate după ce și-a încheiat contractul cu FRF, Mirel Rădoi a fost pe lista lui Al Hilal. 

În urmă cu o săptămână la Ora Exactă în Sport de la Pro X, Edi Iordănescu a vorbit despre absența lui Iani Hagi, operat de curând la Glasgow. 

”Cu Ianis am vorbit în două rânduri, imediat cum s-a operat și la câteva zile după. Am susținut ideea să avem continuitate în dialog, vreau să fiu la curent. E o pierdere foarte grea pentru echipa națională, Ianis Hagi este un jucător cu un progres extraordinar.

Nu ne rămânem decât să-l susținem măcar mental, emoțional, să-l așteptăm cât mai repede înapoi. Are nevoie de pași importanți pe care să-i facă”, a declarat antrenorul naționalei la emisiunea ”Ora exactă în sport”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!