Anghel Iordănescu, răspuns tăios pentru Mircea Sandu: „M-am săturat! Intenționez să-i dau în judecată pentru asemenea afirmații!”

Anghel Iordanescu Echipa Nationala edi iordanescu edward iordanescu Mircea Sandu Nationala Edi Iordănescu și Anghel Iordănescu
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Octombrie 2022, 20:37
Data actualizarii: Luni 24 Octombrie 2022, 20:37

Anghel Iordănescu a negat cele spuse de Mircea Sandu, în legătură cu numirea lui Edi Iordănescu la echipa națională.

Chiar dacă România a terminat pe locul 4 într-o grupa din Liga Națiunilor cu Bosnia, Muntenegru și Finlanda, FRF a decis să meargă pe mâna lui Edward Iordănescu (44 ani) și pentru preliminariile Campionatului European 2024. De altfel, selecționerul și-a luat angajamentul de a duce naționala la turneul final de peste doi ani.

Anghel Iordănescu îl contrazice pe Mircea Sandu

Mircea Sandu (70 ani) nu a înțeles decizia Federației Române de Fotbal și a mărturisit că Edi Iordănescu a fost numit la echipa națională datorită relației pe care tatăl său le are cu cei din Guvern și SRI.

Ca răspuns, selecționerul „Generației de Aur” a negat această informație și a precizat că Iordănescu Jr. a fost a cincea soluție pentru „federali”, după ce Gică Hagi (57 ani), Dan Petrescu (54 ani) și Răzvan Lucescu (53 ani) au refuzat postul oferit de Răzvan Burleanu (37 ani). 

„Sincer să fiu, am obosit să aud aceste lucruri! Ceea ce e mai trist e că Mircea Sandu a putut să facă o asemenea afirmație. Nu mă așteptam din partea lui să spună asemenea lucruri fără să probeze afirmațiile pe care le face. Vă spuneam că am obosit și îmi pare rău că selecționerului i se face o mare nedreptate în momentul de față.

A început de jos, de la Divizia a treia, a trecut pe la echipe care nu sperau să ajungă la un anumit nivel și să ajungă în playoff. A băgat 4 echipe în playoff, a câștigat campionatul cu CFR când nimeni nu se aștepta, are două Supercupe și o finală a Cupei României. Mă surprinde că aceste afirmații sunt făcute. Personal, cred și am spus că, din punctul meu de vedere, cea mai bună soluție la echipa națională era un antrenor cu experiență. Dacă vreți să îndreptăm lucrurile, aduceți-l pe Hagi, pe Dan Petrescu, un antrenor cu experiență și mai în vârstă. Și l-am mai nominalizat și pe Răzvan Lucescu. Sincer, ar fi fost o soluție și Boloni. Dar că a dispărut din fotbalul românesc, nu știu dacă ar fi fost o soluție mai bună decât numele pe care le-am enumerat mai devreme. 

Am pledat în presă și la nivelul relației personale că Hagi și Dan Petrescu ar fi fost cele mai bune soluții. Cred că factorul politic despre care se face afirmație nu a avut cum să vorbească cu Hagi să refuze echipa națională, nu a discutat cu Dan Petrescu să refuze echipa națională, nu a discutat cu Răzvan Lucescu să refuze echipa națională, ca să se ajungă la a cincea soluție. M-am săturat! Intenționez să-l dau în judecată pe cel care face asemenea afirmații”, a declarat Anghel Iordănescu la DigiSport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!