Alo, generatia Pro? Scoala, boala nationala: Motivul pentru care Iordanescu ar putea fi "ilegal" pe banca nationalei! "Altfel vorbeam daca eram in Germania"

Autor: Sport.ro
Luni 28 Septembrie 2015, 09:09

	Alo, generatia Pro? Scoala, boala nationala: Motivul pentru care Iordanescu ar putea fi "ilegal" pe banca nationalei! "Altfel vorbeam daca eram in Germania"

Anghel Iordanescu a stat opt ani in afara profesiei de antrenor. Regulamentul FRF spune ca un antrenor isi pierde licenta Pro daca sta mai mult de trei ani pe bara.

Un antrenor fara continuitate in meserie pentru mai bine de trei ani, isi poate pierde licenta Pro, scrie astazi Gazeta Sporturilor, intr-o analiza a motivelor pentru care Anghel Iordanescu a beneficiat de clementa scolii din cadrul Federatiei in momentul in care a fost numit in fruntea nationalei.

Iordanescu a avut opt ani de inactivitate, intre 2006 si 2014, ceea ce conform regulamentului ar fi insemnat pierderea licentei si obligativitatea de a sustine un nou examen in momentul reintrarii in circuit.

Contactati de Gazeta, Mircea Radulescu si Dan Apolzan nu au putut sa ofere motive clare pentru care Iordanescu poate conduce nationala, in ciuda acestui paragraf de regulament.

Mircea Radulescu, fostul sef al scolii de antrenori din cadrul FRF: "Da, aceasta regula e valabila nu doar la licenta pro, ci la toate celelalte licente. Nu stiu daca se mai tine cont si acum de regulamentul care exista cand eram eu acolo si care prevedea ca daca nu profesezi deloc timp de minimum 3 ani, licenta nu mai e valabila. Va imaginati cumva ca in Germania, indiferent de numele celui in cauza, s-ar fi procedat la fel sau respectivul ar fi fost trimis sa isi recupereze licenta pe pasii regulamentari? Noi, ca romanii, nu suntem consecventi, nu respectam ce avem de respectat si de asta nu progresam deloc."

Dan Apolzan, actualul director al scolii de antrenori: "Ma puneti intr-o situatie... Adica sa comentez eu... Stati putin! Iordanescu a participat in perioada asta, cat nu a antrenat, la activitatile scolii, a tinut cursuri. Deci el a avut activitate, nu a stat pe margine. Iar licentele trebuie reinnoite cand dupa trei ani si jumatate, nu dupa fix trei ani. Trei ani si jumatate, asta e durata astazi."

Situația Covid se înrăutățește. La „Victor Babeș” nu mai sunt locuri pentru bolnavii în stare gravă
BRAT
Modifică setările cookies