3 TINTE pentru noul selectioner al Romaniei! Oamenii care l-au ignorat pe Piti si au fost trecuti cu vederea la convocari:

3 TINTE pentru noul selectioner al Romaniei! Oamenii care l-au ignorat pe Piti si au fost trecuti cu vederea la convocari:

Romania poate avea in teren nume noi, care au fost sarite din schema de ani buni. Chiar selectionerul era motivul pentru care jucatori importanti nu mai veneau la lot.

Piturca este recunoscut ca un antrenor orgolios, care a avut mai multe conflicte cu jucatorii care nu i se supuneau. Nu demult Piti avea o discutie extrem de incinsa, in contradictoriu, cu Adi Mutu, unul dintre cei mai capriciosi jucatori pe care i-a avut Romania vreodata.

Dupa acel dialog urat de la TV, Mutu nu a mai venit la lot.

REVENIRI?

Noul selectioner, la care presedintele Burleanu inca se mai gandeste, va avea o misiune importanta. Preia echipa nationala fara infrangere in grupa de calificare la EURO, de pe locul doi, cu sanse importante sa devina principala favorita chiar dupa meciul cu Irlanda de Nord.

In schimb, nume cunoscute pot reveni la lot, oameni care nu aveau o relatie deloc placuta cu deja fostul selectioner Piturca.

Radu Stefan este al doilea capitan la Lazio Roma, unul dintre liderii echipei. El nu a mai venit la lot decat rare ori, acuzand de multe ori accidentari suspectate de fani si de cei din anturajul nationalei. El a ratat meciuri importante in ultimii ani, perioada in care sefii de la Roma erau extrem de multumiti de prestatiile sale.

Fundasul are 28 de ani si 14 selectii pana acum la lot. Burleanu a mers la Roma in vara ca sa discute cu el situatia unei eventuale reveniri la lot, insa viitorul antrenor il poate determina sa raspunda din nou prezent convocarilor.

Cristian Sapunaru este in prezent fara echipa, dupa despartirea de Elche. El ramane un jucator cu performante, cu experienta si care acopera postul de fundas dreapta si central. Sapunaru nu a mai venit la lot inca din 2011, din cauza unul conflict deschis cu Victor Piturca; Sapunaru a spus raspicat ca nu mai vine la nationala pana nu pleaca selectionerul. El are 31 de ani si 9 selectii la lot. Daca isi va gasi o echipa, ar putea sa devina o varianta pentru nationala.

Adrian Mutu este cel mai capricios jucator al nationalei de dupa Generatia de Aur. Extrem de talentat, extrem de ambitios, insa deranjant de capricios, Mutu a fost iertat si amendat in dese randuri pentru atitudinea de la lot. Unul dintre motivele care l-au facut sa revina in Romania, la Petrolul, a fost o ultima convocare la nationala, ca sa mai dea un gol - reusita care l-ar duce peste Hagi ca numar de goluri marcate all-time la lot.

La 35 de ani, Mutu ramane un jucator cu sclipiri de geniu, mai ales intr-o zi buna. Poate sa mai duca 60-70 de minute chiar si la nationala, iar conflicul cu Piti era singurul impediment care il retinea de la convocari. Acum poate reveni, fie si pentru meciurile cu Irlanda de Nord, sau dubla cu Feroe, din primavara anului viitor. Are 77 de selectii si 35 de goluri marcate pentru Romania.

Poate varsta, poate lipsa unei echipe sau complexitatea caracterului i-au facut pe cei trei jucatori de mai sus sa nu mai fie luati la nationala. Oricare sunt motivele, nationala duce lipsa de experienta, iar asta se vede in momentele in care oameni ca Marica, Sanmartean sau Rat lipsesc din primul 11. Prezenta sub tricolor a jucatorilor ignorati de Piti este exclusiv in grija urmatorului selectioner.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Crimele din Onești, animație grafică. Cum a fost împușcat agresorul de forțele speciale
BRAT

Modifică setările cookies