VIDEO EXCLUSIV Daniel Pancu jubilează după ce România U21 a spulberat Albania: "De azi avem șanse reale la calificare"

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 23:00
Data actualizarii: Vineri 17 Noiembrie 2023, 22:58
Daniel Pancu a oferit o primă reacție după ce România U21 a spulberat Albania, scor 5-0, pe Stadionul Rapid, în preliminariile EURO 2025.

România și-a luat revanșa după eșecul suferit în Albania, în septembrie, scor 2-3, după ce a condus cu 2-0. Tricolorii lui Daniel Pancu au condus cu 3-0 la pauză, după golurile marcate de Louis Munteanu (7'), Matei Ilie (15') și Rareș Ilie (37'), iar în actul secund au mai înscris Constantin Grameni (54') și Marian Danciu (85').

Reacția lui Daniel Pancu după România - Albania 5-0

Pe finalul meciului, Pancu și-a permis să debuteze mai mulți jucători la reprezentiva U21, precum Alexandru Musi, Umit Akdag sau Vladislav Blanuta.
 
După victoria categorică din Giulești, selecționerul Daniel Pancu spune că România U21 a intrat cu șanse reale în lupta pentru calificare la Campionatul European din 2025.

"A fost obiectivul nostru să nu primim gol. Chiar dacă Albania nu a avut azi ocazii de a marca, are jucători buni în atac și o medie bună de goluri de când joacă împreună. Prin organizarea noastră nu le-am dat posibilitatea să aibă ocazii clare.

Nu cred că a fost întâmplare în tur. Puteam să avem 4-0, dar s-a întâmplat ce s-a întâmplat. E foarte important că am învățat multe din acel meci (n.r - meciul tur cu Albania, pierdut cu 2-3). Greșelile nu le-am repetat și azi nu cred că are nimeni ceva de comentat sau de pus la îndoială scorul. Cu siguranță nu eram omogeni atunci, nu cunoșteam jucătorii bine. Acum îi cunosc foarte bine pe majoritatea. 

Sunt mai mulți lideri. Louis Munteanu e unul dintre ei, e căpitanul ales de la primul joc. Consider că el și alți jucători au un potențial foarte mare. Depinde doar de ei să își facă un viitor bun sau foarte bun. 

(n.r - debuturile lui Akdag, Musi și Blănuță) A fost foarte bine din multe puncte de vedere, inclusiv acesta al debuturilor. Scorul ne-a permis să experimentăm și un sistem nou, un 3-4-3. Ne mai gândim până la jocul cu Elveția. S-au prezentat foarte bine la debut. Danciu a debutat cu gol. Îi felicit pe absolut toți.

Elveția e o echipă foarte valoroasă. E o grupă foarte echilibrată și au o forță ofensivă impresionantă. Noi, la fel, pentru că am marcat în fiecare meci. Va fi o măsură a valorii noatre pentru că întâlnim un adversar mai bine cotat, care a participat și el la EURO.

După victoria de azi am intrat cu șanse reale la calificare. Avem un joc mai puțin decât adversarul nostru de azi și avem și meciul direct. Lupta rămâne deschisă până la final, dar azi ne-am înscris cu adevărat în lupta pentru calificare", a spus Daniel Pancu, la microfonul PRO TV.

Clasamentul în grupa României U21 din preliminariile EURO 2025

  • 1. Elveția U21 - 10p (4 meciuri)
  • 2. România U21 - 9p (4 meciuri)
  • 3. Albania U21 - 9p (5 meciuri)
  • 4. Finlanda U21 - 3p (3 meciuri)
  • 5. Muntenegru U21 - 3p (3 meciuri)
  • 6. Armenia U21 - 1p (5 meciuri)

Meciurile care urmează să se dispute

  • marți, 16:00: Muntenegru U21 - Albania U21
  • marți, 18:00: Finlanda U21 - Armenia U21
  • marți, 19:30: Elveția U21 - România U21
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!