Ziua cea mare pentru Gigi Becali: patronul Stelei a fost eliberat conditionat dupa 1 an si 11 luni de inchisoare!

Autor: Sport.ro
Vineri 03 Aprilie 2015, 14:33

	Ziua cea mare pentru Gigi Becali: patronul Stelei a fost eliberat conditionat dupa 1 an si 11 luni de inchisoare!

Ramai pe www.sport.ro pentru detalii

UPDATE 12:30: Decizie definitiva si executorie data de judecatorii Tribunalului Constanta, Gigi Becali a fost eliberat din puscarie. Ramai pentru detalii. Gigi Becali, va fi eliberat conditionat din Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce a executat o treime din pedeapsa de trei ani si sase luni de inchisoare, decizia fiind luata, vineri, de Tribunalul Constanta, care a respins contestatia procurorilor DNA.

Magistratii Tribunalului Constanta au respins contestatia DNA la decizia Judecatoriei Medgidia de eliberare conditionata a lui Gigi Becali, astfel ca omul de afaceri urmeaza sa fie eliberat din Penitenciarul Poarta Alba. Marti, Tribunalul Constanta a judecat contestatia inaintata de catre procurorii anticoruptie, amânând pronuntarea pentru vineri.

Gigi Becali a fost prezent, marti, la Tribunalul Constanta, unde a declarat ca multumeste magistratilor ca l-au condamnat pentru ca perioada de detentie a fost cea mai folositoare din viata sa.

"Multumesc judecatorilor si procurorilor care m-au condamnat pentru ca eu consider ca cea mai folositoare perioada din viata mea au fost cei doi ani de inchisoare, mântuirea e cel mai important lucru pentru mine si am invatat ce inseamna mântuirea in inchisoare", a spus Becali.

Dosarul de eliberare conditionata a lui Gigi Becali a fost luat in discutie, in 6 martie, de un complet al Judecatoriei Medgidia, dupa ce a fost prezentat unei comisii pentru eliberare conditionata din penitenciar, iar dupa analizarea dosarului, membrii acesteia au decis ca omul de afaceri intruneste conditiile pentru a fi pus in libertate.

Aflat intr-o permisie de cinci zile, Gigi Becali a participat, duminica, la slujba de la biserica din Pipera si a declarat ca echipa de fotbal va fi pentru el doar o societate comerciala ce "va câstiga bani", sumele obtinute astfel urmând a fi folosite in actiuni caritabile.

"Viata mea s-a sters, am sters toul cu buretele si am inceput o noua viata care se numeste Gheorghe Becali. il caut pe Hristos, ma duc dupa Hristos oriunde este el. ii caut pe cei bolnavi, pe cei saraci, pe cei dezbracati, pe cei insetati, pe cei din temnita si pe cei din spitale. Toata averea mea o dau lui Hristos. Mi-e rusine de ceea ce faceam eu. (...) Daca ma intereseaza mântuirea, mai are Steaua vreo valoare pentru mine? Lucrurile astea, materiale, nu ma mai intereseaza. Pentru mine, Steaua va fi o societate comerciala, care va câstiga bani, bani pe care, la rândul meu, ii iau si ii dau... Caut bolnavi, caut biserici, caut oameni, o sa fac lucruri bune", a declarat Becali.

Gigi Becali a avut de executat o pedeapsa de trei ani si sase luni, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.
Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pâna in 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finantatorul FC Steaua executa pedeapsa in regim deschis.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse. Instanta a respins si cererea de intrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv ca ar avea nevoie de o interventie chirurgicala la coloana.

De asemenea, Gigi Becali a cerut, in 4 iulie 2014, sa ii fie redusa cu sase luni pedeapsa pe care o are de executat, in conditiile in care condamnarea data in dosarul "Valiza" nu mai este incriminata de noul Cod penal, dar si aceasta solicitare a fost respinsa de catre instanta.

In inchisoare, Gigi Becali a terminat de scris doua carti, "Muntele Athos, patria Ortodoxiei" si "Becali si Steaua", iar in februarie 2015 a anuntat ca se apuca de o a treia carte, "Becali, Parlamentul Europei si Parlamentul României". Pentru fiecare dintre cartile scrise, el a primit o reducere cu 30 de zile a pedepsei.


Gigi Becali afla astazi daca va fi eliberat conditionat, asa cum a decis Judecatoria Medgidia, in conditiile in care Tribunalul Constanta a amanat pentru acea data pronuntarea in cazul contestatiei formulate de procurorii DNA.

Tribunalul Constanta a judecat, marti, contestatia inaintata de catre procurorii anticoruptie impotriva deciziei Judecatoriei Medgidia care a admis, in 6 martie, solicitarea lui Gigi Becali de eliberare conditionata din Penitenciarul Poarta Alba.

Instanta a amanat pronuntarea in acest caz pentru 3 aprilie.

Gigi Becali a fost prezent, marti, la Tribunalul Constanta, unde a declarat ca multumeste magistratilor ca l-au condamnat pentru ca perioada de detentie a fost cea mai folositoare din viata sa.

"Multumesc judecatorilor si procurorilor care m-au condamnat pentru ca eu consider ca cea mai folositoare perioada din viata mea au fost cei doi ani de inchisoare, mantuirea e cel mai important lucru pentru mine si am invatat ce inseamna mantuirea in inchisoare", a spus Becali.

Dosarul de eliberare conditionata a lui Gigi Becali a fost luat in discutie de un complet al Judecatoriei Medgidia, dupa ce a fost prezentat unei comisii pentru liberarea conditionata din penitenciar, iar dupa analizarea dosarului, membrii acesteia au decis ca omul de afaceri intruneste conditiile pentru a fi pus in libertate.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Guvernul a aprobat cadrul legal prin care România poate vinde și dona doze de vaccin anti-Covid
BRAT
Modifică setările cookies