Dacia Masini

"Vor fi SOCANT de ieftine!" Dacia pregateste cele mai ieftine masini electrice de pe piata! Anunt OFICIAL

Dacia pregateste urmatoarea mare lovitura: masini electrice "socant de ieftine".

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Octombrie 2017, 11:55
Data actualizarii: Duminica 01 Octombrie 2017, 11:56

Renault a dat lovitura cu Dacia, dupa ce a preluat fabrica de la Mioveni si a lansat o serie de modele low cost cu care a avut un succes teribil.

Industria auto intra acum in epoca masinilor electrice cu zero emisii, insa momentan pretul de achizitie este destul de ridicat pentru o asemenea masina. Aici intervine Dacia, care vrea sa produca cele mai ieftine modele electrice de pe piata.

Ca parte din Alianta Renaul-Nissan, Dacia are la dispozitie deja tehnologia necesara. Seful Aliantei, Christophe Kugler, a declarat revistei Auto Express a declarat ca planurile sunt deja avansate.

"Nu o sa schimbam teritoriul brandului nostru. Beneficiem de putere Aliantei si de tehnologia existenta pe care putem s-o implementam catre Dacia. Avem toata tehnologia EV necesara, ea este acolo. Exista o diferenta de 3-4 ani intre cel mai avansat model Renault-Nissan si tehnologiile pe care le avem acum. O sa ne indreptam catre ele atunci cand aceastea vor fi accesibile", a spus Kugler.

Revista britanica scrie ca Dacia va profita de tehnologia de pe Renault Zoe, una din cele mai avansate de pe piata. Modelul a fost relansat anul trecut cu o autonomie de 400 km la o singura incarcare.

Dacia studiaza si tehnologia autonoma, iar modelele urmatoare vor fi dotate cu cu control automat al vitezei de croaziera.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!