Dacia Masini

"Vor fi SOCANT de ieftine!" Dacia pregateste cele mai ieftine masini electrice de pe piata! Anunt OFICIAL

Dacia pregateste urmatoarea mare lovitura: masini electrice "socant de ieftine".

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Octombrie 2017, 11:55
Data actualizarii: Duminica 01 Octombrie 2017, 11:56

Renault a dat lovitura cu Dacia, dupa ce a preluat fabrica de la Mioveni si a lansat o serie de modele low cost cu care a avut un succes teribil.

Industria auto intra acum in epoca masinilor electrice cu zero emisii, insa momentan pretul de achizitie este destul de ridicat pentru o asemenea masina. Aici intervine Dacia, care vrea sa produca cele mai ieftine modele electrice de pe piata.

Ca parte din Alianta Renaul-Nissan, Dacia are la dispozitie deja tehnologia necesara. Seful Aliantei, Christophe Kugler, a declarat revistei Auto Express a declarat ca planurile sunt deja avansate.

"Nu o sa schimbam teritoriul brandului nostru. Beneficiem de putere Aliantei si de tehnologia existenta pe care putem s-o implementam catre Dacia. Avem toata tehnologia EV necesara, ea este acolo. Exista o diferenta de 3-4 ani intre cel mai avansat model Renault-Nissan si tehnologiile pe care le avem acum. O sa ne indreptam catre ele atunci cand aceastea vor fi accesibile", a spus Kugler.

Revista britanica scrie ca Dacia va profita de tehnologia de pe Renault Zoe, una din cele mai avansate de pe piata. Modelul a fost relansat anul trecut cu o autonomie de 400 km la o singura incarcare.

Dacia studiaza si tehnologia autonoma, iar modelele urmatoare vor fi dotate cu cu control automat al vitezei de croaziera.

Modifică setările cookies