MONSTRUL construit de Ford intr-un beci, in mare secret. Galerie FOTO spectaculoasa cu noul GT

MONSTRUL construit de Ford intr-un beci, in mare secret. Galerie FOTO spectaculoasa cu noul GT

Ford a surprins la inceputul anului cu prezentarea noului GT, o masina ce rivalizeaza cu Ferrari sau Lamborghini. 

Ford a prezentat acum masina in culori noi, la Salonul Auto de la Chicago, dupa prezentarea oficiala de la Detroit din primele zile ale anului.

Ford GT a fost o mare surpriza chiar si pentru angajatii companiei. Cei 6 designeri care au lucrat la masina din 2013 si pana acum au lucrat la ea doar noaptea, intr-un beci al fabricii Ford de la Detroit. Ei au semnat clauze stricte de confidentialitate si nu au avut voie sa le spuna colegilor, apropiatilor sau familiei la ce lucreaza. Ei au scos masina in mare secret in jurul fabricii in weekend-uri, cand au avut nevoie sa o vada la lumina zilei, scrie Automotive News.

Ford a generat deja un interes enorm pentru noul GT, masina care va intra in productie la finalul anului 2016. Masina nu va fi produsa la Detroit ci in Canada, la Ontario, au anuntat reprezentantii companiei la Chicago.

Noul GT e urmasul masinii produse la inceputul anilor 2000 pentru participarea la Le Mans, si construita in numar limitat de exemplare pentru sosea.

Noua masina a progresat enorm fata de primul model, ramas in inima pasionatilor de GT-uri.

Editia 2016 vine cu motor EcoBoos V6 de peste 600 de cai, multa fibra de carbon, volan de Formula 1, jante de 20 de inci si o cutie dual-clutch in sapte trepte capabila de schimburi rapide.

Sefii Ford au evitat sa raspunda la intrebarea pretului pentru noul GT, dar au declarat ca va fi unul competitiv. Ford GT vrea sa concureze cu Lamborghini Huracan, Ferrari 458 Speciale sau McLaren 650S, ceea ce inseamna ca va costa de peste 250.000 de dolari. 

O galerie spectaculoasa cu noul Ford GT, varianta argintie, expus la Chicago. 

Citeste si:Ford GT
VIDEO PROTVPLUS.RO

2020, un an negru. Câte mii de români ar fi murit de Covid fără să se ştie
BRAT
Modifică setările cookies