UEFA Champions League se schimba din sezonul urmator! OPT MODIFICARI uriase: portarii si antrenorii, principalii vizati! Cate rezerve pot fi trecute pe foaie

uefa champions league Champions League Liga Campionilor UEFA Champions League se schimba din sezonul urmator! OPT MODIFICARI uriase: portarii si antrenorii, pricipalii vizati! Cate rezerve pot fi trecute pe foaie
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Mai 2019, 09:41
Data actualizarii: Vineri 24 Mai 2019, 09:44

UEFA Champions League se va schimba din sezonul viitor.
 

UEFA Champions League vine cu opt schimbari importante din sezonul 2019-2020. Antrenorii, dar si portarii sunt printre cei vizati de modificarile propuse UEFA.

Astfel, din sezonul urmator echipa care trebuie sa execute o lovitura libera nu isi va mai putea infiltra jucatori in zidul advers. Autul de poarta nu se mai repeta, iar mingea de arbitru dispare. De asemenea, portarii vor avea voie de acum inainte sa tina doar un picior pe linia portii la loviturile de la 11 metri. Pana acum, penalty-urile se repetau daca portarii nu erau cu ambele picioare pe linia portii.

Jucatorii vor fi obligati sa iasa de pe teren prin cel mai apropiat loc, antrenorii vor putea primi cartonase galben si rosii exact ca fotbalistii, dar vor putea trece pe foaia de joc 12 rezerve fata de 7 cate erau permise pana acum.

Cea mai importanta regula dintre cele 8 este cea a hentului. Daca un jucator inscrie dupa ce mingea i-a atins mana, golul va fi anulat indiferent daca hentul a fost voluntar sau nu. Hent se va dicta si daca jucatorul si-a marit suprafata corpului cu bratele sau daca mingea i-a atins mana aflata deasupra umarului. Nu se va dicta totusi hent daca jucatorul si-a trimis mingea in mana cu capul.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!