Se stie castigatoarea Ligii?! Cele 8 motive pentru care Bayern NU POATE sa rateze Champions League in 2015

Bayern Munchen Champions League Pep Guardiola Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Februarie 2015, 14:11
Data actualizarii: Vineri 13 Februarie 2015, 14:19

Guardiola a trecut pe langa visul Champions League anul trecut. Bayern a castigat fara competitie in Bundesliga, iar marele pariu e din nou in Liga. Primul om care sta in fata lui Pep: Mircea Lucescu.

Fotbalul brazilian mutat in iadul rece al razboiului de la Donetk nu va mai fi niciodata la fel. Mutarea la Lvov i-a luat Sahtiorului din identitate. Oamenii-spectacol crescuti de Lucescu n-au mai putut sa fie aceiasi. Misiunea complicata pentru Guardiola trebuie sa vina dupa sferturile de finala. Contra Sahtiorului, calcului de calificare e deja facut.

Chiar daca Real, Barca, City, Chelsea, Juve sau PSG au ramas inca in competitie, Bayern are o mana pe trofeu, cred jurnalistii de la Bleacher Report.

Site-ul prezinta 8 motive pentru care super campionii din Bavaria se vor impune in Liga, in finala de la Berlin.

1. Ribery, in forma maxima
Bayern a parut imbatabila in multe momente, insa cea mai buna versiune a ei e, fara posibilitatea vreunei intrebari, cea cu Franck Ribery in echipa. Francezul, devenit unul dintre simbolurile moderne ale clubului, e recuperat complet si poate fi o arma decisiva pentru Guardiola.

2. Golurile lui Lewandowski

Polonezul are 19 goluri si 11 pase decisive in 34 de partide jucate in Liga pentru Borussia Dortmund si Bayern. In medie, Lewandowski a dat gol sau pasa de gol la 96,1 minute, ceea ce inseamna ca a contribuit decisiv in aproape fiecare meci pe care l-a jucat. Robert e mai eficient in Europa decat un Bundesliga, unde are un eveniment important creat la 98,1 minute.

3. Progresul lui Benatia
Bayern are probleme in defensiva contra echipelor care joaca pe contraatac, astfel ca un parteneriat intre Boateng si Benatia pare cea mai buna solutie in centrul apararii. Numai asa Guardiola ar putea continua sa tina linia de aparare la fel de sus cum o face la partidele din Bundesliga, unde calitatea adversarelor e mai redusa decat in Champions League.

4. Guardiola a invatat din greseli

Cheia succesului pentru Bayern va fi capacitatea lui Guardiola de a-si aborda adversarii in modul potrivit. Greseala admisa din meciurile cu Real Madrid, de anul trecut, l-a facut pe Pep un antrenor mai bun, dupa cum a recunoscut in cartea Pep Confidential.

5. Bayern e mai buna decat anul trecut

Campionii Germaniei au fost una dintre echipele care au marcat ultimii ani in fotbal, insa in acest moment sunt chiar peste ceea ce au aratat in versiunile anterioare. Lewandowski, Xabi Alonso sau Juan Bernat sunt 3 dintre oamenii care o fac pe Bayern mai buna in 2015 decat sezonul precedent.

6. Lipsa de competitie in Germania
Bayern se antreneaza pe puncte in campionat pentru meciurile de zeci de milioane din Liga. Efectul investitiilor masive si al alegerilor inspirate l-au dus pe Guardiola intr-o pozitie perfecta pentru a controla a doua parte a sezonului intern.

7. Bayern e obisnuita cu finalele
Alaturi de Man United si Barcelona, Bayern e echipa cu cele mai multe prezente in finale europene in ultimii 10 ani, 3. Bayern a jucat pentru trofeu cu Inter, Chelsea si Dortmund. Numai ultima finala, in 2013, a fost castigata.

8. Nimic nu o poate indeparta de obiectiv

Bayern e la zi in lupta pentru toate trofeele. Campionatule  aproape asigurat, in cupa lucrurile merg perfect, iar concentrarea poate fi cea corecta pentru Champions League.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!