Liga Campionilor

O nouă noapte albă pentru Villarreal, la 16 ani după partida cu Steaua din Ghencea!

Villarreal și-a adus aminte de seara de 10 martie 2005, din Ghencea.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Decembrie 2021, 09:40
Data actualizarii: Joi 09 Decembrie 2021, 09:46

Partida Atalanta - Villarreal, contând pentru ultima etapă din grupa F a Ligii Campionilor, a fost amânată din cauza ninsorii abundente și a terenului impracticabil.

UEFA a decis inițial să amâne startul jocului cu 20 de minute, însă lucrurile nu s-ai îmbunătățit, iar meciul a fost reprogramat pentru joi, de la ora 20:00. Partida este crucială pentru stabilirea ultimei echipe calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Villarreal ocupă poziția secundă, cu 7 puncte, în timp ce Atalanta e pe poziția a treia, cu 6 puncte.

Organizatorii au făcut tot ce le-a stat în putință pentru ca partida să se poată disputa, însă vizibilitatea era extrem de redusă, chiar și dacă se folosea o minge portocalie și marcaje de culoare roșie. Evenimentele de la Bergamo au adus aminte de cele din 2005, de la Steaua (n.r - actuala FCSB) - Villarreal.

Pe 10 martie 2005, cele două formații aveau programat duelul tur din optimile de finală ale Cupei UEFA. Steliștii lui Walter Zenga veneau după calificarea spectaculoasă cu Valencia, la loviturile de departajare, iar în următoarea fază aveau să întâlnească tot o formație din Spania.

Pe stadionul arhiplin din Ghencea, cei aproape 30.000 de fani au îndurat o ninsoare abundentă și au sperat ca, după intervenția organizatorilor, partida să se poată disputa, însă UEFA a decis ca jocul să fie amânat. Partida a fost reprogramată șase zile mai târziu, iar cele două formații au remizat, 0-0. În retur, Villarreal s-a impus cu 2-0 și s-a calificat în sferturi.

Steaua - Villarreal 0-0 (turul optimilor Cupei UEFA, sezonul 2004/2005)

  • Steaua: Hamutovski - Ogăraru, Rădoi, Ghionea, Petre Marin - Oprița, Paraschiv, Dorinel Munteanu, Dică - Diniță, Andrei Cristea
  • Au mai jucat: Ciocoiu, Boștină, Florentin Dumitru
  • Villarreal: Reina - Venta, Pena, Alvarez, Arruabarrena - Cazorla, Senna, Moreno, Sorin - Figueroa, Romero
  • Au mai jucat: Guayre, Font, Arzo
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies