Concluziile lui Adrian Porumboiu în cazul prestației lui Istvan Kovacs la FC Liverpool - Real Madrid 

Adrian Porumboiu FC Liverpool - Real Madrid Istvan Kovacs Liga Campionilor
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 16:48
Data actualizarii: Miercuri 22 Februarie 2023, 17:04

Istvan Kovacs (38 ani) a arbitrat cel mai spectaculos meci din acest sezon în UEFA Champions League, manșa tur a optimilor de finală dintre Liverpool și Real Madrid, încheiat 2-5. 

Arbitrul român a fost contestat de Ion Crăciunescu pentru penalty-ul solicitat de Liverpool în minutul 53, când Darwin Nunez a fost împins de Dani Carvajal în careu. Marius Avram a punctat că decizia lui Kovacs de a lăsa jocul să continue a fost una corectă, iar acum a venit și rândul lui Adrian Porumboiu să vorbească despre prestația românului notat cu 6 de L'Equipe

Cuvinte de laudă ale lui Adrian Porumboiu pentru Istvan Kovacs 

Deși consideră că ar fi trebuit să acorde penalty la faza reclamată de „cormorani”, fostul arbitru a spus că prestația lui Istvan Kovacs a fost una bună spre foarte bună. Porumboiu a analizat desfășurarea partidei, punctând încă o dată diferențele mari dintre fotbalul românesc și cel internațional. 

„În general, o prestație bună, chiar spre foarte bună. Numai că, după opinia mea, la 2-3, a avut Liverpool un 11 metri, pe care nu l-a sancționat. Mă rog, așa s-a văzut… dacă n-au intervenit și cei din camera VAR, n-a fost să fie. Dar, după părerea mea, este o împingere care îl scoate din posesia mingii pe jucătorul de la Liverpool.

Până la urmă, cel care răspunde de joc e arbitrul. VAR-ul nu o să răspundă niciodată, pentru că e un adjuvant. N-o să auziți pe nimeni că a găsit VAR-ul vinovat. A fost un arbitraj bun, nu i-a încurcat cu nimic, a asigurat cursivitate jocului. Acel penalty este doar un subiect de discuție, asta nu înseamnă că micșorează ceva din calitatea arbitrajului.

Diferența de scor a fost una destul de evidentă, cu toate că, la 2-3, dacă se marca… dar nu mai comentează nimeni la 2-5. Important este că se află în lumea bună și trebuie să rămână acolo. Lucrurile pot să fie doar pozitive în ceea ce privește viitorul lui Kovacs. Arbitrează la cel mai înalt nivel.

Faptul că un arbitru este invitat să participe, la un asemenea nivel, este un lucru foarte bun pentru arbitrajul românesc. Dar este o diferență foarte mare între jocurile care se dispută în Champions League și cele din țară. Au o legătură așa… ca între farfuriile zburătoare și mersul cu căruța prin nu știu ce tarlale. Așa apar și greșeli foarte puține de arbitraj. Jocul nu i-a creat niciun fel de probleme, el și-a văzut de treaba lui și a arbitrat”, a declarat Adrian Porumboiu conform as.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!