NEWS ALERT E gata! UEFA a luat decizia în legătură cu participarea Corvinului Hunedoara în Europa League

Corvinul Hunedoara Europa League FRF UEFA Liga 2
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 23 Mai 2024, 19:58
Data actualizarii: Joi 23 Mai 2024, 20:05

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României, după ce a învins-o în finală pe Oțelul Galați, scor 2-2 (3-2 d.l.d.).

Totuși, participarea ”corbilor” în Europa League a fost pusă sub semnul întrebării în condițiile în care echipa din Liga 2 nu deținea licență pentru participarea în cupele europene.

Corvinul Hunedoara merge în Europa League

Din acest motiv, FRF a fost nevoită să se adreseze UEFA, iar forul continental a luat decizia: Corvinul merge în Europa League”.

FRF a făcut anunțul oficial joi seară.

Joi, 23 mai, UEFA a comunicat Federației Române de Fotbal decizia cu privire la solicitarea clubului Corvinul 1921 Hunedoara de acordare a licenței de participare în competițiile europene.

În urma analizării documentelor trimise de către club prin intermediul FRF, Corvinul Hunedoara a primit acordul de participare în UEFA Europa League, sezonul 2024-2025”, a fost anunțul făcut de FRF.

Corvinul și-a dezvăluit strategia pentru Europa League

Bogdan Apostu, impresar apropiat de clubul Corvinul, spune că planul hunedorenilor este acela de a transfera mai mulți jucători cu experiență europeană, sub formă de împrumut. Lor li se vor adăuga și alți fotbaliști liberi de contract.

"E diferență colosală între Europa League și Liga 2. Am agreat de comun acord să încercăm să aducem câțiva jucători de top măcar pentru perioada asta - jucători împrumut de la echipe bune, care să agreeze chestiunea asta: 'Uite, dă-ne și nouă jucători să ne ajutăm reciproc pe perioada cupelor europene'.

Vor veni jucători împrumut, dar vor veni și jucători liberi. Da, e greu să îi ții în Liga 2, dar dacă Corvinul face minunea și trece un tur preliminar sau două... în Europa League e foarte greu, dar în Conference nu se știe niciodată. Poate cu 4-5 jucători vor reuși și vor rămâne toți, pentru că se vor încasa bani mulți. Ce altă strategie poți să adopți în situația asta? Nu prea ai cum, ești între ciocan și nicovală", a spus Bogdan Apostu, la Orange Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!