CSA Steaua poate pierde un jucător important dacă nu va putea promova: ”Nu mi-ar conveni să mai stau încă un sezon”

csa steaua Adi Popa Liga 2 Adi Popa și Bogdan Chipirliu / CSA Steaua
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 19:13
Data actualizarii: Joi 05 Ianuarie 2023, 19:13

CSA Steaua poate pierde unul dintre cei mai importanți jucători dacă echipa nu-și va rezolva problemele legate de organizarea clubului, pentru a putea promova în Superligă.

Adi Popa (34 de ani) nu a exclus posibilitatea de a pleca de la clubul din Ghencea dacă, din sezonul următor, echipa nu va avea drept de promovare, așa cum s-a întâmplat în sezonul precedent, când echipa a terminat play-off-ul în zona locurilor de baraj, dar nu a putut juca meciurile decisive pentru promovare.

”E prematur să spun. Nu mi-ar conveni să mai stau încă un sezon fără să avem drept de promovare, însă cred că, de la vară, dacă nu se va schimba legea sportului, știu că se fac deja demersuri să existe dreptul legal de a promova în următorul sezon și fără schimbarea legii sportului. 

Pentru sezonul acesta ar fi trebuit făcute până la data de 1 august, când a început campionatul. Nu se pot face retroactiv”, a spus Adi Popa, pentru Digi Sport.

CSA Steaua, primul pas pentru promovarea în Liga 1

Cei de la CSA Steaua au decis modificarea regulamentului intern, astfel că poate fi permisă asocierea cu ”terțe persoane juridice, publice sau private”, criteriu obligatoriu pentru promovarea în primul eșalon.

Până acum, clubul din Ghencea a fost ”blocat” în Liga 2 pentru că Legea Sportului nu permite ca un club departamental să participe pe cea mai înaltă scenă fotbalistică.

Este greu de crezut că se mai poate face ceva în legătură cu promovarea Stelei încă din acest sezon, astfel că, cel mai probabil, această mutare îi poate asigura echipei lui Daniel Oprița dreptul de a promova abia în 2024, adică la finele sezonului următor.

CSA Steaua e lider în Liga 2

Cu trei etape înainte de finalul sezonului regulat din Liga 2, CSA Steaua este pe primul loc, cu 33 de puncte, la două puncte distanță de locurile doi și trei, ocupate de Poli Iași și Oțelul Galați.

Echipa lui Daniel Oprița se va duela cu Unirea Slobozia (deplasare), Minaur Baia Mare (acasă) și Ripensia Timișoara (deplasare) înainte de meciurile din play-off.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!