23 de echipe in sezonul urmator al Ligii 2?! Razvan Burleanu a oferit prima reactie dupa injumatatirea punctelor: "Sunt doua scenarii pe care le analizam"

23 de echipe in sezonul urmator al Ligii 2?! Razvan Burleanu a oferit prima reactie dupa injumatatirea punctelor: "Sunt doua scenarii pe care le analizam"

Presedintele FRF a comentat decizia luata astazi cu privire la injumatatirea punctelor din Liga a 2-a si deciderea promovatelor prin play-off.

Reprezentantii cluburilor s-au intalnit astazi prin videoconferinta cu oficialii federatiei pentru a vota trei variante de incheiere a sezonului din Liga 2-a.

Votul castigator al cluburilor s-a indreptat catre sistemul cu un play-off de 6 echipe, care vor avea punctele injumatatite, iar nicio echipa din actualul sezon competitional nu va retrograda.

"Sistemul democratic de la nivelul federatiei e un lucru cu care trebuie toti sa ne obisnuim. Pot sa va confirm ca avem o concluzie. Astazi s-au prezentat 3 scenarii, cel de-al treilea a primit cel mai mare numar de voturi: 15 pentru, 2 abtineri si un alt vot pentru un alt scenariu.

Reluarea sezonului competitional la nivelul Ligii a doua se face pe 4 iulie, toate cele 6 echipe care si-au depus dosarul pentru licenta de Liga 1, care se afla pe primele 6 locuri vor disputa un play-off in 5 meciuri.

Echipele de pe primele 3 locuri vor juca 3 meciuri acasa, 2 in deplasare. Se aplica injumatatirea de puncte. Pentru echipele de pe locurile 7-18 editia se incheie, iar nicio echipa nu va retrograda", a spus Razvan Burleanu la Digi Sport.

23 de echipe in sezonul urmator?!

 

Presedintele FRF a mai declarat ca sezonul viitor in Liga a doua ar putea incepe cu un numar maxim de 23 de echipe, pentru a se evita formarea inca unei serii:

"Vom avea maximum 23 de echipe in Liga a 2-a sezonul urmator. Nu pot sa spun cu certitudine pentru ca nu am incheiat procesul de licentiere. Sunt 2 scenarii pe care le analizam, pe care le-am prezentat pe scurt reprezentantilor Ligii a doua. Pe de-o parte avem varianta de a avea o singura serie de maximum 23 de echipe, sau doua serii, una de 11 echipa si una de 12. Nu ne dorim sa crestem numarul de echipe la nivelul Ligii a doua, astfel incat sa putem reveni la o singura serie peste inca un sezon, la maximum 20 de echipe", a mai spus Razvan Burleanu.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Document. Măsurile de relaxare adoptate de Guvern, ce intră în vigoare de la 1 iunie
BRAT