Scandal URIAS la Rapid! Clubul il acuza pe Duru ca "transforma Liga I intr-una sateasca!" Anuntul facut azi

Rapid nu a primit licenta pentru Liga I si va depune o plangere la TAS.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 18 Mai 2014, 19:36
Data actualizarii: Duminica 18 Mai 2014, 19:49

Rapid a anuntat ca va facfe plangere la TAS, dupa ce Federatia a refuzat sa ii acorde licenta pentru Liga I. Clubul a postat un comunicat prin care ii acuza pe Viorel Duru ca transforma Liga I "intr-una sateasca."

Comunicatul oficial

"In sistemul totalitar al vremurilor apuse, gruparea noastra era aruncata in Divizia B din cauza nesupunerii, prin jocuri de culise asezate pe terenul de joc cu ordin de creionare a clasamentului. in fotbalul actual, in care “comisiile” impart dreptatea dupa bunul plac, fara a acorda absolut nicio importanta clasamentului, sau rezultatelor sportive obtinute pe arenele de joc, Rapidul se vede deasemenea injunghiat in spate.

Este a treia oara in doua sezoane consecutive cand Rapid este impins in Liga a II-a din motive ilogice. in urma cu un an, era singura formatie de pe mapamond retrogradata de doua ori in acelasi sezon (niciodata sportiv). Anul acesta, “comisia” (aflata in subordinea d-lui Viorel Duru) a asteptat aflarea rezultatului din meciul direct disputat de Rapid cu contracandidata la promovare si imediat dupa fluierul final a anuntat neacordarea licentei formatiei FC Rapid Bucuresti din motive absolut halucinante:

“Sursele suplimentare prezentate de club, constand in creante de recuperat de la debitorii sai, Copos Gheorghe, SEG si Dinu Mihail Gheorghe, pentru care au fost formulate proceduri prealabile sau actiuni judecatoresti nu prezinta certitudinea unor incasari efective”…”Clubul FC Rapid SA nu s-a constituit parte civila impotriva inculpatului Copos Gheorghe, in cadrul procesului penal, ci numai pe calea unei actiuni civile ulterioare solutionarii definitive a cauzei penale, riscând sa se confrunte in prezent cu insolvabilitatea debitorului condamnat…”

Adica, Rapidul e de vina ca Gheorghe Copos nu s-a actionat in judecata pentru recuperarea prejudiciului odata cu inceperea procesului “Dosarul transferurilor”. FC Rapid SA a deschis actiunea in instanta pentru recuperarea prejudiciului, asa cum se poate vedea si din documentele depuse la FRF, dar…asta nu conteaza pentru “comisii”. Dealtfel, prin hotararea penala care stabileste prejudiciul, sunt stabilite si masuri asiguratorii!!!

De ce Rapidul este considerat doar dator, iar cand are de primit nu este luat in seama? De ce nu este luata in seama datoria clubului Astra catre FC Rapid pentru transferul jucatorului Alexandru Ionita scadenta la 30.04.2014? Nici acest contract nu este “ferm”?

“Solicitantul de licenta afirma ca o alta sursa de finantare a activitatii viitoare o constituie contractele de publicitate, ignorand imprejurarea ca obiectul acestora prevede punerea la dispozitia beneficiarului tocmai a spatiului publicitar de la Stadionul Giulesti Valentin-Stanescu pe care si-a exprimat intentia de a nu-l mai folosi in viitor.”

Este clar ca aceasta “comisie” ne considera naivi, daca nu cumva de-a dreptul tampiti. O firma care plateste pentru un spatiu publicitar pe inelul publicitar va beneficia de acel spatiu, cu expunerea prevazuta contractual, indiferent de stadionul pe care echipa isi disputa meciul considerat “acasa”!

Din pacate, ceea ce s-a intamplat era de anticipat. Viorel Duru si-a manifestat in mai multe randuri antipatia indreptata impotriva Rapidului si continua seria nedreptatilor care duc la transformarea Ligii I intr-una sateasca. Rapid isi va continua drumul si isi va cauta dreptatea la TAS"

Modifică setările cookies